nieuws

Accell dochter Batavus neemt Zweeds Vartex over

algemeen

Accell dochter Batavus neemt Zweeds Vartex over

Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname door dochteronderneming Batavus van alle aandelen in Vartex AB. Vartex is een distributeur van fietsen en fietsonderdelen en is gevestigd te Varberg, Zweden.

HEERENVEEN – Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname door dochteronderneming Batavus van alle aandelen in Vartex AB. Vartex is een distributeur van fietsen en fietsonderdelen en is gevestigd te Varberg, Zweden.
Vartex opereert via een landelijk netwerk van dealers. Accell Group zal de acquisitie financieren uit eigen middelen en consolidatie zal plaatsvinden vanaf 1 juli 2011. Het huidige management van Vartex zal na overname aanblijven.
 
René Takens, CEO van Accell Group: “Vartex is een belangrijke speler in de markt voor fietsen en fietsonderdelen in Zweden. Door het verwerven van de distributeur zullen we in staat zijn om met onze merken Batavus, Tunturi, XLC, Redline en Viper onze commerciële activiteiten in Zweden uit te breiden. Ook voor de verkoop van elektrische fietsen biedt dit uitstekende mogelijkheden.”
 
Vartex (www.vartex.se) levert fietsen en fietsonderdelen aan de gespecialiseerde fietsvakhandel en het grootwinkelbedrijf. Sinds de oprichting in 1948 heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en gerespecteerde leverancier. Vartex heeft circa 15 medewerkers en boekte een omzet van circa € 7 miljoen in 2010 met een bescheiden winst.
 
Meer over Accell
~
 
 

Reageer op dit artikel