nieuws

Verkoop volgens verwachting bij Shimano

algemeen

Verkoop volgens verwachting bij Shimano

NUNSPEET – Ondanks het feit dat het bedrijf zijn bezorgdheid uitspreekt in de financiële rapportage over de eerste maanden van het jaar met betrekking tot de gevolgen van de aardbevingsramp voor de Japanse economie, liggen de verkopen op koers bij Shimano.

NUNSPEET – Ondanks het feit dat het bedrijf zijn bezorgdheid uitspreekt in de financiële rapportage over de eerste maanden van het jaar met betrekking tot de gevolgen van de aardbevingsramp voor de Japanse economie, liggen de verkopen op koers bij Shimano.

In deze rapportage maakt de grootste fietsonderdelenfabrikant van de wereld tevens duidelijk dat de verwachtingen met betrekking tot een herstel van de Europese en Amerikaanse markten gematigd zijn terwijl in China en in andere Aziatische landen een robuuste economische groei wordt verwacht.

Ten aanzien van de financiële resultaten maakt Shimano Inc. bekend dat de verkoop van fietsonderdelen met 2.2% groeide tijdens het eerste kwartaal van 2011 naar een totaal van 313 miljoen euro. Het operationeel resultaat gedurende de eerste drie maanden van het jaar nam met 2.9% toe tot 55 miljoen euro.

Tijdens het eerste kwartaal bleven de retail verkopen achter door streng winterweer, maar namen toe in februari en groeiden vooral hard in maart. In Amerika is er al vanaf januari sprake van een levendige verkoop van fietsen en fietsproducten, stelt Shimano.

De wereldwijd grote interesse in fietsen vindt zijn weerslag in de leveringen van Shimano producten. Vooral in maart zijn de verkopen bij fietsdealers naar een hogere versnelling geschakeld, merkt de onderdelenproducent op. Als gevolg daarvan is Shimano’s verkoop tijdens het eerste kwartaal van 2011 volgens verwachting verlopen.

Met het oog op de resultaten tijdens de eerste drie maanden van het jaar heeft Shimano haar verwachtingen voor het hele jaar bijgesteld. De Japanse fabrikant verwacht voor heel 2011 uit te komen op een omzet van 1.536 miljoen euro en een winst van 169 miljoen euro.

* Shimano Inc. tekent bij deze rapportage aan dat haar financiële cijfers alleen in Japanse yen’s worden weergegeven en dat er omrekeningsverschillen naar euro’s kunnen optreden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reageer op dit artikel