nieuws

Museeuw Bikes komt naar Nederland

algemeen

Museeuw Bikes komt naar Nederland

Het Belgische fietsmerk Museeuw Bikes van oud-wereldkampioen wielrennen Johan Museeuw gaat vanaf 1 juni zelf de distributie verzorgen naar het Nederlandse dealernetwerk. Tot nu toe was er een samenwerking met Edco Engineering, maar die wil zich helemaal toeleggen op het eigen wielengamma. Museeuw Bikes is van plan het Nederlandse dealernetwerk uit te breiden.

LOKEREN (B) – Het Belgische fietsmerk Museeuw Bikes van oud-wereldkampioen wielrennen Johan Museeuw gaat vanaf 1 juni zelf de distributie verzorgen naar het Nederlandse dealernetwerk. Tot nu toe was er een samenwerking met Edco Engineering, maar die wil zich helemaal toeleggen op het eigen wielengamma. Museeuw Bikes is van plan het Nederlandse dealernetwerk uit te breiden.

Johan Museeuw: “Nog te weinig dealers en consumenten in Nederland hebben kennisgemaakt met de voordelen die onze vlascarbon frames bieden en daar willen we in 2012 iets aan gaan doen. Via eigen distributie kunnen we ook iets agressiever zijn om ons marktaandeel in Nederland te verhogen.” Museeuw Bikes heeft het voorbije jaar de omzet in Vlaanderen behoorlijk kunnen verhogen. Volgens Museeuw werden een aantal testdagen georganiseerd bij de dealers: “En dat was steeds een succes.”

Het gamma werd in 2011 uitgebreid met een mid-priced carbonframe MC-8 en een topframe de MF-XX. Voor 2012 brengt Johan Museeuw een nieuw carbon frame voor dames, de MC-Donna en voor het eerst ook een mountainbike 29”: de MC-29. Deze nieuwe producten worden voor het eerst voorgesteld op de Eurobike en later in Nederland op de Bike MOTION Benelux.

Reageer op dit artikel