nieuws

Gazelle huldigt dealers tijdens Partnerdag 2011

algemeen

Gazelle huldigt dealers tijdens Partnerdag 2011

Gazelle heeft afgelopen dinsdag haar jaarlijkse partnerdag gehouden op Papendal in Arnhem. De dag stond in het teken van de vraag hoe de Dierense fabrikant efficiënter kan opereren in samenwerking met haar (internationale) toeleveranciers en dealers. Tijdens de dag heeft de Dierense fietsfabrikant diverse dealers gehuldigd voor hun verkoopwijze en de manier waarop ze samenwerken met Gazelle. Daarvoor werden vier prijzen uitgereikt.

PAPENDAL – Gazelle heeft afgelopen dinsdag haar jaarlijkse partnerdag gehouden op Papendal in Arnhem. De dag stond in het teken van de vraag hoe de Dierense fabrikant efficiënter kan opereren in samenwerking met haar (internationale) toeleveranciers en dealers. Tijdens de dag heeft de Dierense fietsfabrikant diverse dealers gehuldigd voor hun verkoopwijze en de manier waarop ze samenwerken met Gazelle. Daarvoor werden vier prijzen uitgereikt.

De bronzen onderscheiding viel te beurt aan Janssen Tweewielers te Stramproy. Gazelle’s commercieel directeur Roy Fuijk roemde de Limburgse dealer om zijn initiatieven op het vlak van huurfietsen wat heeft geresulteerd in een succesvolle samenwerking met KRAS Reizen.

De zilver Award reikte Fuijk uit aan Maarten Jeremiasse van Jeremiasse Fiets & Fitness te Goes. De Gazelle directeur meldde daarbij dat Jeremiasse in eerste instantie niet geloofde in de nieuwe generatie elektrische fietsen van Gazelle die afgelopen september werd gepresenteerd. Inmiddels is dat geloof er dus wel en daarmee ook de verkoop!

Goud ging naar Sander Tweewielers in Bloemendaal en Haarlem. Roy Fuijk roemde dat deze dealer zich al geen ander opstelt als de ware partner van Gazelle door onder andere met vele suggesties te komen voor verbeteringen.

Naast deze 3 onderscheidingenbekroonde Gazelle Van Rietschoten Tweewielers te Amstelveen met een Special Award. Roy Fuijk zette Bert van Rietschoten in het zonnetje vooral omdat ook hij zich als een ware partner opstelt voor Gazelle door het regelmatige contact waarbij van beide kanten sprake is van een grote openheid.

De Gazelle Partnerdag 2011 werd geopend door de nieuwe algemeen directeur van de Dierense fietsenfabriek Jeroen Walraven. Hij kon met trots melden dat het jaar 2011 succesvol is gestart. Tijdens de eerste vier maanden van het jaar heeft Gazelle veel meer fietsen kunnen uitleveren aan haar dealers dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Daaronder ook veel meer elektrische fietsen; zo’n 7.000 meer dan vorig jaar. Gevolg daarvan is dat de omzet van Gazelle tijdens de eerste vier maanden van dit jaar met 21% is gegroeid naar 68 miljoen euro; en dat het marktaandeel is toegenomen naar 32%.

Toch is niet alles vlekkeloos verlopen, gaf de nieuwe directeur toe. Met name daar waar het gaat om de leveringsbetrouwbaarheid van Gazelle. Oplopende levertijden van modellen die veel harder lopen dan ingeschat vormen een smet op het succes. En daar ging de Partnerdag 2011 met name ook over. Niet alleen met dealers maar ook met haar toeleveranciers uit Europa en Azië discussieerde het Gazelle management over hoe dat in de toekomst beter kan en welke maatregelen daarvoor dienen te worden genomen. Meer daarover in de juni-juli uitgave van Tweewieler

Meer over Gazelle…

Reageer op dit artikel