nieuws

Driedaagse wielertocht RideforHope voor genezing kanker

algemeen

Op 2, 3 en 4 juni vind de Rideforhope plaats, een driedaagse wielertocht door Nederland met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Tijdens deze tocht zullen veertig fietsers in drie dagen tijd maar liefst 750 kilometer afleggen en daarmee alle provincies van Nederland doorkruisen. Voormalig profwielrenner en kankerpatiënt Teun van Vliet, geeft donderdagochtend 2 juni met Hemelvaart het startschot van RideforHope op Neeltje Jans in Zeeland

Driedaagse wielertocht RideforHope voor genezing kanker

DRIEBERGEN-RIJSENBURG – Op 2, 3 en 4 juni vind de Rideforhope plaats, een driedaagse wielertocht door Nederland met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Tijdens deze tocht zullen veertig fietsers in drie dagen tijd maar liefst 750 kilometer afleggen en daarmee alle provincies van Nederland doorkruisen. Voormalig profwielrenner en kankerpatiënt Teun van Vliet, geeft donderdagochtend 2 juni met Hemelvaart het startschot van RideforHope op Neeltje Jans in Zeeland

Onder de veertig deelnemende fietsers initiator Nico Faaij (onbehandelbaar hersenkankerpatiënt) en vele betrokkenen die fietsen voor kankerpatiënten, vaak familieleden, vrienden of partners. Ook fietst er een medisch team van Erasmus MC mee. De route wordt symbolisch verreden in de vorm van het internationale teken van hoop, ‘the Ribbon’. De wielrenners fietsen o.a. door De Veluwe, over De Afsluitdijk, langs Amsterdam, en bereiken via het Land van Maas en Waal op 4 juni het eindpunt: de befaamde Cauberg.

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Onderzoek wordt voor het grootste gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is RideforHope opgericht; Een benefiet fietstocht door alle 12 provincies van Nederland, omdat iedereen vroeg of laat met kanker in aanraking komt. Voor één op de drie Nederlanders is hoop een woord van toekomst. En hoop willen de deelnemers van de RideforHope brengen. Zij hebben ieder minimaal 2.000 euro sponsorgeld verzameld voor onderzoek naar genezing van kanker. 100% van de opbrengst zal worden besteed aan onderzoek naar genezing van kanker. RideforHope verwacht binnen enkele jaren uit te groeien tot een groots landelijk evenement.

Voor meer informatie zie www.rideforhope.nl

Het programma van RideforHope:
2 juni 07:00  Start op de Neetlje Jans (Zeeland)
                        Topshuis, Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1, 4354 RA, Vrouwenpolder
2 juni 11:00-13:00 Checkpoint Tienhoven aan de Lek (Zuid-Holland)
                        Lekdijk 47, 4235 VM, Tienhoven ZH
2 juni vanaf 17.00 aankomst Kampen, Kamper Wielerclub (Overijssel)
3 juni: 07:00  Start Kampen
                        Haatlanderdijk 29a, 8263 AP, Kampen
3 juni: 11:00-13:00 Checkpoint Easterein (Friesland)
                        Skrok 11, 8743 HG, Easterein
3 juni: vanaf 17.00 aankomst Amsterdam, IJburg College (Noord-Holland)
4 juni: 07:00  Start Amsterdam
                        Frans Zieglerstraat 201, 1087 HN, Amsterdam
4 juni: 11:00-13:00 Checkpoint Uden (N-Brabant)
                        Doelenweg 1, 5406 XK, Uden
4 juni: 18.00  Finish Cauberg (Landal Greenparks) (Limburg)
                        Cauberg 29, 6301 BT, Valkenburg aan de Geul
 

Reageer op dit artikel