nieuws

‘Wireless smart bike’ VanMOOF Düsenjäger wint Red Dot Award

algemeen

‘Wireless smart bike’ VanMOOF Düsenjäger wint Red Dot Award

AMSTERDAM – Het meest recente VanMOOF-model, de Düsenjäger, is bekroond met de Red Dot award in de categorie ‘hoogste kwaliteit productdesign’. De oprichters van VanMOOF, Taco (31) en Ties (29) Carlier, zullen zoals ze hun team hebben beloofd, naar Parijs fietsen om de winst te vieren.

AMSTERDAM – Het meest recente VanMOOF-model, de Düsenjäger, is bekroond met de Red Dot award in de categorie ‘hoogste kwaliteit productdesign’. De oprichters van VanMOOF, Taco (31) en Ties (29) Carlier, zullen zoals ze hun team hebben beloofd, naar Parijs fietsen om de winst te vieren.

De urban VanMOOF Düsenjäger heeft de jury overduidelijk overtuigd met zijn ingebouwde ABUS kettingslot, geïntegreerde LED-verlichting op zonne-energie en USB poort. De Düsenjäger heeft een geanodiseerd aluminium frame, is zo licht als een veertje en uitgerust met een Sturmey Archer Duomatic naaf: wel twee versnellingen, maar geen kabels.

Minimalistisch
De ontwerpers van VanMOOF hebben de Düsenjäger ontdaan van al het overbodige, waardoor de fiets strak en simplistisch oogt aan de buitenkant. De fiets heeft slimme details. Door zijn geanodiseerde rode velgen, minimalistische look zet je als berijder van de Düsenjäger een extreem plaatje neer.

De Red Dot Award is internationaal één van de meest prestigieuze design prijzen. Er zijn jaarlijks ruim 14.000 inzendingen, afkomstig uit 68 verschillende landen. ‘Ontwerpkwaliteit en oprechte creatieve oplossingen zijn de belangrijkste selectiecriteria. Deze criteria zijn niet alleen de standaard voor goed design, maar ook voor potentieel succes op de markt’, zegt een spokesmen van de award. De ceremonie vindt plaats op 4 juli. De VANMOOF Düsenjäger wordt in de zomer van 2011 gelanceerd.

Op naar Parijs
Met de eerder gewonnen EUROBIKE Award en de Dutch Design Award, voegt VanMOOF met de Red Dot een nieuwe award aan het portfolio toe. De eigenaren van VanMOOF hebben altijd voor de grap gezegd dat ze naar Parijs zouden fietsen als ze al deze awards zouden winnen. Om deze belofte waar te maken gaan ze volgende maand op weg!

Specificaties VanMOOF Düsenjäger
1. Aluminium frame en voorvork, volledig geanodiseerd (Ohh yeah)
2. Alle bewegende onderdelen van Sturmey Archer
3. Zadel en gedompelde handvatten van het exclusieve SYAD ( Sit Your Ass Down )
4. Curana aluminium spatborden
5. Hoogwaardige Aluminium trappers
6. Extra dikke Schwalbe Big Apple banden  
7. Gesloten ketting kast van Chainglider
8. Rode geanodizeerde en dubbel gelaagde aluminium velgen
9. Geïntegreerd gehard stalen ABUS ketting slot
10. Gelimiteerd verkrijgbaar
11. Slechts…€ 848,-

Meer over VanMOOF

Reageer op dit artikel