nieuws

Unieke koppeling GfK-cijfers met CycleSoftware

algemeen

Unieke koppeling GfK-cijfers met CycleSoftware

SINT-MICHIELSGESTEL – Wanneer je als ondernemer continu kunt beschikken over up-to-date marktcijfers zonder extra kosten, ben je in staat je rendement te verhogen door het nemen van de juiste beslissingen gebaseerd op feiten in plaats van af te gaan op een onderbuikgevoel. CycleSoftware biedt nu de mogelijkheid verkoopgegevens automatisch aan te leveren naar Gfk. Ook is er een terugkoppeling van de landelijke verkoopgegevens gerealiseerd in de statistieken van CycleSoftware.

SINT-MICHIELSGESTEL – Hoe beweegt de markt in het huidige klimaat? Hoe presteert úw onderneming ten opzichte van andere bedrijven? Wanneer je als ondernemer continu kunt beschikken over up-to-date marktcijfers zonder extra kosten, ben je in staat je rendement te verhogen door het nemen van de juiste beslissingen gebaseerd op feiten in plaats van af te gaan op een onderbuikgevoel. CycleSoftware biedt nu de mogelijkheid verkoopgegevens automatisch aan te leveren naar Gfk. Ook is er een terugkoppeling van de landelijke verkoopgegevens gerealiseerd in de statistieken van CycleSoftware.

Een sterk groeiend aantal rijwielzaken maakt ondertussen gebruik van CycleSoftware. Dit was voor  Gfk en CycleSoftware aanleiding om deze koppeling te ontwikkelen. Hierdoor is het voor de gebruikers van CycleSoftware erg eenvoudig om verkoopgegevens door te sturen naar Gfk. Na expliciete toestemming van de gebruiker zullen de verkoopgegevens wekelijks automatisch worden aangeleverd bij Gfk. Wanneer deze optie gebruikt wordt, zullen ook de landelijke verkoopgegevens worden weergegeven bij de statistieken van de gebruiker. Het vergelijken van de eigen winkelprestaties met het landelijk gemiddelde zit voortaan in één scherm.

Vergelijking met landelijk gemiddelde
“Met CycleSoftware is steeds meer mogelijk. Toen de vraag kwam om het aanleveren van verkoopgegevens te automatiseren wilden we graag een stap verder. Het unieke van deze koppeling is dat in één oogopslag en binnen enkele seconden de verkoopcijfers van de winkel kan worden vergeleken met het landelijk gemiddelde. Dit is in onze ogen echt uniek in onze branche, ”  aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

Anneke Smeulders  van  Gfk Retail and Technology: “Wij zijn ervan overtuigd dat het voor de rijwielbranche nu nog makkelijker is geworden om gegevens uit de markt te verkrijgen. Juist nu de markt erg aan verandering onderhevig is, wordt het steeds interessanter om ook op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen. Niet alleen bij de fietsspeciaalzaken,  maar ook in de andere verkoopkanalen. De eigen groei te zien naast de landelijke ontwikkeling, wordt daarbij steeds belangrijker.”

Meer over CycleSoftware

Reageer op dit artikel