nieuws

MAPLE Skate neemt Raps over

algemeen

MAPLE Skate neemt Raps over

ALMELO – MAPLE, leverancier van shorttrack schaatsen en huisleverancier van diverse marathonschaatsers, heeft Raps overgenomen. Het heeft met de aankoop van Raps niet enkel toegang tot een bredere markt, maar ook een ingang tot de wielermarkt.

ALMELO – MAPLE, leverancier van shorttrack schaatsen en huisleverancier van diverse marathonschaatsers, heeft Raps overgenomen. Het heeft met de aankoop van Raps niet enkel toegang tot een bredere markt, maar ook een ingang tot de wielermarkt. 

Zowel Maple (Erik Hulzebosch) als Raps zien door de overname kansen tot stand komen. Partijen vullen elkaar prima aan in de verschillende marktsegmenten waarin beiden actief zijn. Het innovatieve Raps dat diverse vernieuwingen in de schaats- & skeelersport introduceerde, (haaienpak & aluminium frames e.a.) heeft zich sinds 1987 een sterke positie in het schaatsen verworven. Onder andere met het winnen van de ANWB verkiezing “Beste schaats van Nederland”.

Wielerschoenen
Los van de schaats- en skeelermarkt biedt de aankoop ook mogelijkheden tot de sterk groeiende wielermarkt. Sinds enige jaren produceert Raps wielerschoenen en zet deze af binnen een eigen dealernetwerk. De wielersport kent vele beoefenaars en is in omvang een veelvoud van de schaats- & skeelermarkt. Het distributiekanaal, maar ook de beoefenaars van schaatsen en skeeleren, kent een grote overlap met het fietsen.

De integratie van de wederzijdse kennis inzake het schaatsen, skeeleren en wielrennen zal verdere innovatie binnen beide merken blijvend stimuleren. De komende periode zullen ze gebruiken om de gezamenlijke bedrijfsvoering en – waar nodig – integratie verder uit te werken. In Almelo werken op dit moment 11 mensen.

De huidige eigenaren van Raps blijven verbonden aan de nieuwe combinatie, voor de commerciële kant van de nieuwe ondernemingen als adviseur.

Reageer op dit artikel