nieuws

BMC schakelt over naar directe distributie binnen de Benelux

algemeen

Vanaf 1 juli treedt Veltec niet langer op als importeur van de hoogwaardige, Zwitserse racefietsen en mountainbikes evenals kleding binnen de Benelux. Vanaf die datum neemt BMC de distributie in België en Nederland in eigen hand.

BMC schakelt over naar directe distributie binnen de Benelux

ZWITSERLAND – Vanaf 1 juli treedt Veltec niet langer op als importeur van de hoogwaardige, Zwitserse racefietsen en mountainbikes evenals kleding binnen de Benelux. Vanaf die datum neemt BMC de distributie in België en Nederland in eigen hand.

Na Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten doet BMC nu hetzelfde binnen de Benelux. En dat is dus met directe distributie. Dat wil zeggen dat de Zwitserse fietsfabrikant direct en dus zonder de tussenkomst van een agent of importeur, dealers in Nederland en België gaat benaderen voor de verkoop van de BMC producten.

Dit houdt dus het einde in van een langdurige verbintenis tussen BMC en Veltec. Mike Hürlimann, BMC’s algemeen directeur, zegt daarover: “De Benelux landen zijn voor ons strategisch belangrijke markten. Met de uitbreiding van ons assortiment binnen de mountainbike en lifestyle segmenten, bieden wij een op deze markten toegesneden assortiment waarbij wij het van cruciaal belang achten een  all-round service pakket te kunnen leveren.

“De overgang die wij hebben gemaakt naar directe distributie tijdens de afgelopen twee jaar heeft duidelijk gemaakt dat een directe dialoog met onze handelspartners ons tot voordeel strekt binnen de productontwikkeling die daarmee meer aansluit bij de verlangens van de specifieke markten en het dichter op die markten zitten.

“Veltec heeft gedurende de afgelopen jaren bewezen een sterke partner te zijn en is van groot belang geweest voor de positionering van het merk BMC binnen de Benelux. De distributie transitie die nu plaatsvindt gebeurt ook in nauw overleg met Veltec.”

Reageer op dit artikel