nieuws

Accell Group boekt meer omzet en hoger resultaat in eerste maanden 2011

algemeen

Accell Group boekt meer omzet en hoger resultaat in eerste maanden 2011

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal Accell Group N.V. vandaag bekend maken dat omzet en resultaat in de eerste maanden van 2011 zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Mede door

HEERENVEENapril 2011 – Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal Accell Group N.V. vandaag bekend maken dat omzet en resultaat in de eerste maanden van 2011 zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Mede door de vroege zomerse temperaturen is het nieuwe fietsseizoen vanaf maart goed van start gegaan. Zowel autonoom als gevolg van een acquisitie was sprake van groei. Met name sportieve fietsen en elektrische fietsen werden beter verkocht dan vorig jaar.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “De trend zet door dat fietsen erg populair is en het fietsgebruik neemt voor zowel woon-werkverkeer als recreatieve en gezondheidsdoeleinden toe. Naast een verdergaande daling van de verkoop van meer traditionele fietsen, groeit de omzet van sportieve fietsen en E-bikes. De elektrische fietsen zijn zeker in Nederland en Duitsland inmiddels niet meer weg te denken en er zijn steeds meer modellen verkrijgbaar. Het weerbeeld in voor ons belangrijke fietsmarkten is dit jaar tot op heden beter dan vorig jaar voor onze fietsverkopen. We handhaven onze verwachting voor 2011 van een verdere stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.”

Naast de omzet in fietsen, nam ook de omzet in fietsonderdelen en -accessoires toe. De omzet van fitnessapparatuur daalde met name door sluiting van eigen verkoopkantoren in het buitenland.
De acquisitie van Accell Bisiklet in Turkije en de deelneming in Atala in Italië zijn afgerond; vanaf 1 februari worden de financiële resultaten meegeconsolideerd en wordt gewerkt aan de integratie van deze nieuwe dochterondernemingen.

Met inachtneming van de normale effecten die verband houden met het verloop van de seizoensmatige verkoop van fietsen, zijn er in de eerste maanden van 2011 geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Accell Group.

 

Reageer op dit artikel