nieuws

Verkopen gemotoriseerde tweewielers februari 2011 iets beter

algemeen

Verkopen gemotoriseerde tweewielers februari 2011 iets beter

AMSTERDAM – Het ging in februari iets beter met de verkopen van brom-, snor- en motorfietsen dan de maand ervoor. De verkoop van bromfietsen daalde, maar de verkoop van snorfietsen nam toe met 15% ten opzichte van vorig jaar. Terug naar de getallen van voor de crisis zijn ze echter nog niet.

AMSTERDAM – Het ging in februari iets beter met de verkopen van brom-, snor- en motorfietsen dan de maand ervoor. De verkoop van bromfietsen daalde, maar de verkoop van snorfietsen nam toe met 15% ten opzichte van vorig jaar. Terug naar de getallen van voor de crisis zijn ze echter nog niet.

De verkopen van bromfietsen daalden met ruim 35%. In februari werden 1.820 nieuwe bromfietsen verkocht versus 2712 het jaar ervoor.
De top 3 van best verkochte merken binnen het bromfietssegment is als volgt samengesteld: 1. Kymco (270 stuks), 2. Piaggio (226 stuks) en een gedeelde derde plaats voor Sym en Yamaha (beiden 189 stuks).

De verkoop van snorfietsen nam toe met 15%. In februari verlieten 2.847 nieuwe snorfietsen de showrooms versus 2.243 in dezelfde maand van 2010.
De top 3 van best verkochte merken binnen het snorfietssegment is als volgt samengesteld: 1. Sym (3503 stuks), 2. Vespa (345 stuks) en 3. Piaggio (335 stuks).

De verkoop van motorfietsen nam met 7.5% af ten opzichte van de vergelijkbare maand in 2010. In totaal werden er in deze maand 657 nieuwe motoren op kenteken gezet, in februari 2010 waren dat er 692. De top 3 van best verkochte merken binnen het motorfietssegment is als volgt samengesteld: 1. BMW (108 stuks), 2. Yamaha (88 stuks) en 3. Suzuki (78 stuks).

Dit blijkt uit cijfers van de RAI Verenging.

Reageer op dit artikel