nieuws

Paddingconcept ODLO: juiste zeem in enkele seconden

algemeen

Paddingconcept ODLO: juiste zeem in enkele seconden

Met de hoogste eisen op het vlak van demping, ademend vermogen, ergonomie en elasticiteit heeft ODLO gedurende twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een paddingconcept. Het bevat drie innovatieve, voor verschillende behoeften ontwikkelde zemen voor bikeshorts, zowel voor mannen als vrouwen.

Met de hoogste eisen op het vlak van demping, ademend vermogen, ergonomie en elasticiteit heeft ODLO gedurende twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een paddingconcept. Het bevat drie innovatieve, voor verschillende behoeften ontwikkelde zemen voor bikeshorts, zowel voor mannen als vrouwen.

Het Activity-Control-System maakt het mogelijk om het juiste zeem voor elk type biker te kiezen. Afhankelijk van de duur en het niveau van de activiteit wordt het bijpassende zeem aanbevolen. Bijvoorbeeld Ultimate Protection (14 mm) 3D-support bij intensieve, langere ritten, voor topsporters die aan hun materiaal hoge eisen stellen. Of Soft Protection tec-support (8 mm), voor korte, meer relaxte ritten. Pro-support (12 mm), biedt optimale bescherming en gegarandeerd pascomfort. Ideaal voor ambitieuze sporters die regelmatig trainen.
Bij de ontwikkeling van het zeem heeft ODLO zich consequent gericht op het ‘zoned function’-principe: speciaal functioneel materiaal is gebruikt op plaatsen waar het nodig is. Bijvoorbeeld tot 3 lagen schokabsorberende foam lagen op de plaatsen die het sterkst worden belast. Of gelamineerd, warmteregulerend ODLO ‘cubic’-materiaal op het oppervlak van het zeem. In totaal wordt gebruikgemaakt van drie functionele gebieden: ‘support’ (maximale ondersteuning), ‘free move’ (absolute bewegingsvrijheid) en ‘climate regulation’ (optimaal lichaamsklimaat).

Reageer op dit artikel