nieuws

Nucleaire dreiging Japan van invloed op bezoek Taipei Cycle beurs

algemeen

Nucleaire dreiging Japan van invloed op bezoek Taipei Cycle beurs

TAIPEI (Taiwan) – De dreiging van een kernsmelting en het lekken van radioactief afval bij de kerncentrales in Japan is van invloed op het aantal bezoekers van de beurs Taipei Cycle die morgen in de hoofdstad van Taiwan begint. Dit blijkt vooral uit het feit dat exposanten van de show veel annuleringen krijgen van geplande vergaderingen.

TAIPEI (Taiwan) – De dreiging van een kernsmelting en het lekken van radioactief afval bij de kerncentrales in Japan is van invloed op het aantal bezoekers van de beurs Taipei Cycle die morgen in de hoofdstad van Taiwan begint. Dit blijkt vooral uit het feit dat exposanten van de show veel annuleringen krijgen van geplande vergaderingen.

Op dit moment is nog niet duidelijk in welke mate de nucleaire dreiging in Japan het aantal bezoekers naar Taipei Cycle zal beïnvloeden, maar schattingen wijzen erop dat ongeveer tien procent van de vaste bezoekers er niet bij zal zijn dit jaar.

De enorme aardbeving en tsunami die de noordelijke regio’s van Japan afgelopen vrijdag troffen, brachten geen schade toe aan de fabrieken van Shimano in het land. Het is alleen de vraag hoe het verder gaat met de productie als er nog meer problemen optreden met de kerncentrales en er gebrek komt aan energie. Een aantal autofabrikanten sloten hun fabrieken, en ook scooterfabrikant Honda heeft aangegeven de fabrieken nog zeker tot zondag 20 maart gesloten te houden.

Reageer op dit artikel