nieuws

Magnesium onontbeerlijk voor sporters

algemeen

Magnesium onontbeerlijk voor sporters

Dextro Magnesium tabletten bevatten naast dextrose een extra hoge concentratie magnesium. Een tekort eenvoudig kan zo snel worden aangevuld. Magnesium is een veelzijdig mineraal, een tekort hieraan is één van de oorzaken bij het ontstaan van kramp en stijfheid. Ondanks de natuurlijke aanwezigheid van magnesium in o.a. volle granen, noten, zilvervliesrijst, groene bladgroenten en fruit kan suppletie gewenst zijn voor sporters.

Dextro Magnesium tabletten bevatten naast dextrose een extra hoge concentratie magnesium. Een tekort eenvoudig kan zo snel worden aangevuld. Magnesium is een veelzijdig mineraal, een tekort hieraan is één van de oorzaken bij het ontstaan van kramp en stijfheid. Ondanks de natuurlijke aanwezigheid van magnesium in o.a. volle granen, noten, zilvervliesrijst, groene bladgroenten en fruit kan suppletie gewenst zijn voor sporters.

De dagelijkse behoefte aan magnesium bedraagt 350 milligram voor mannen en 280 gram voor vrouwen, maar wordt sterk beïnvloed door factoren als leefwijze, sport en voeding. Sporters hebben vaak een te laag magnesium gehalte als gevolg van hoge verliezen transpiratie.
 
Een tekort zal zich ondermeer manifesteren door stijfheid en verkramping van de spieren. Magnesium verhoogt het aerobe vermogen en het uithoudingsvermogen, terwijl het een positieve invloed heeft op de koolhydraat- en vetstofwisseling, waardoor het duursportvermogen wordt bevorderd.
 
De tabletten zijn per 2 stuks verpakt, waardoor deze tijdens sporten eenvoudig kunnen worden meegenomen. Een ‘cube’ bevat 8 verpakkingen en kost € 1,15.
 
Dextro Magnesium was voorheen uitsluitend via de apotheker te koop maar wordt nu via Rivo Sports B.V. ook aangeboden in de betere fiets-, running- en sportspeciaalzaak.

Reageer op dit artikel