nieuws

Continental partner KNVB 35+ en 45+ voetbal

algemeen

Continental partner KNVB 35+ en 45+ voetbal

ZEIST – Bandenmerk Continental en de KNVB gaan de komende jaren samenwerken om 35+ en 45+ voetbal te stimuleren. Continental en de voetbalbond tekenden gisteren voorafgaand aan de interland Nederland-Hongarije in de Amsterdam ArenA een overeenkomst voor tenminste drie jaar. De toernooien voor 35- en 45-plussers gaan na afloop van het reguliere voetbalseizoen van start, met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap op zaterdag 11 juni in Zeist.

ZEIST – Bandenmerk Continental en de KNVB gaan de komende jaren samenwerken om 35+ en 45+ voetbal te stimuleren. Continental en de voetbalbond tekenden gisteren voorafgaand aan de interland Nederland-Hongarije in de Amsterdam ArenA een overeenkomst voor tenminste drie jaar. De toernooien voor 35- en 45-plussers gaan na afloop van het reguliere voetbalseizoen van start, met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap op zaterdag 11 juni in Zeist.
 
Anton Binnenmars, plaatsvervangend directeur amateurvoetbal van de KNVB, kijkt uit naar de samenwerking: “Met 45+ voetbal kunnen voetballers langer blijven sporten en kunnen verenigingen leden langer binden en nieuwe leden werven. De in 2009 gestarte zeven-tegen-zevencompetitie is met meer dan tienduizend deelnemers een groot succes. Samen met Continental breidt de KNVB daarom deze voetbalvorm uit met een competitie voor 35-plussers, zodat senioren vanuit de reguliere competities direct kunnen doorstromen.”
 
Continental, is geen onbekende in het voetbal en heeft als sponsor van onder andere de UEFA Champions League en verschillende EK’s en WK’s de kracht van voetbalsponsoring ervaren. "We waren op zoek naar een geschikt voetbalplatform om buiten de grote toernooien onze doelgroep te bereiken. Het 35+ en 45+ segment is exact de doelgroep die we willen bereiken.Toen we met de KNVB in gesprek raakten over dit nieuwe KNVB-segment, klikte het meteen en was de samenwerking al snel een feit", aldus Ton Coppus, manager Marketing & Communicatie van Continental Banden Groep B.V., de Nederlandse importeur van Continental.
 
Na de introductie van 45+ voetbal start de KNVB ook met deze voetbalvorm voor 35-plussers. 35+ en 45+ voetbal wordt gespeeld in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn. Tevens kan er onbeperkt worden gewisseld en is er geen buitenspelregel. De voorronden van de 7 tegen 7-toernooien beginnen op vrijdag 20 mei. Ook spelers die geen lid zijn van een voetbalvereniging kunnen deelnemen. Topfitte 45-plussers kunnen ook uitkomen in 35+ teams, omgekeerd is dispensatie echter niet mogelijk. Via de voorronden kunnen team zich plaatsen voor één van de zes districtsfinales. De zes districtskampioenen spelen op zaterdag 11 juni op het KNVB Sportcentrum in Zeist om het Nederlands kampioenschap. Meer informatie over 35+ en 45+ voetbal is te vinden op www.voetbal.nl/7tegen7.

Reageer op dit artikel