nieuws

SRAM stopt Europese productie versnellingsnaven in 2013

algemeen

SRAM stopt Europese productie versnellingsnaven in 2013

SCHWEINFURT (Dsl.) – SRAM is bezig met de eerste fase om de productiefaciliteit in Schweinfurt te ontmantelen. Voor de 150 werknemers is inmiddels een sociaal plan inwerking getreden, en de helft van het personeel is niet meer werkzaam. In juni 2013 zal de versnellingsnavenproductie in Duitsland helemaal stoppen en verplaatst worden naar de SRAM Dali fabriek in Taiwan.

SCHWEINFURT (Dsl.) – SRAM is bezig met de eerste fase om de productiefaciliteit in Schweinfurt te ontmantelen. Voor de 150 werknemers is inmiddels een sociaal plan inwerking getreden, en de helft van het personeel is niet meer werkzaam. In juni 2013 zal de versnellingsnavenproductie in Duitsland helemaal stoppen en verplaatst worden naar de SRAM Dali fabriek in Taiwan.

Doel van SRAM is om zich weer terug te vechten naar de nummer 1 positie voor versnellingsnaven in de markt wereldwijd. Om dat doel te bereiken, lanceert SRAM op de komende Taipei Cycle Show (16-19 maart 2011) een nieuwe generatie versnellingsnaven. Dit combineert de componentenmaker uit Chicago met een versterking van zijn inspanningen richting OEM (fabrikanten) en een meer kosteneffectievere productie in Taiwan.

Bijkomend voordeel van de verplaatsing van de productie naar Taiwan is volgens SRAM CEO Stan Day dat meer en meer fietsproducenten en toeleveranciers van onderdelen hun productie naar Azië verplaatsen en het dus logistieke en kostenvoordelen biedt daar te produceren. “We kunnen zo sneller en flexibeler inspringen op de wensen van onze klanten. Onze R&D blijft in de USA en Europa. Met de productie geconcentreerd in Taiwan, zijn we in staat nieuwe, innovatieve producten, sneller in de markt te zetten.”

De locatie in Schweinfurt wordt door SRAM betiteld als zijn ‘grootste ontwikkel faciliteit’, en het zal tevens een cruciale rol blijven spelen in het SRAM Dealer Service Direct programma en voor technische dealertrainingen. “Het wordt ons technische hoofdkantoor”, aldus Stan Day.

Reageer op dit artikel