nieuws

Samenwerking Hunter en Bio-Racer versterkt beide merken

algemeen

Samenwerking Hunter en Bio-Racer versterkt beide merken

NIEUWLEUSEN/TESSENDERLO (B) – Hunter en Bio-Racer zijn tot een overeenkomst gekomen en deze houdt in dat Hunter over zal gaan in de Bio-Racer organisatie. Hunter is een sterk merk in de schaatsmarkt en Bio-Racer is marktleider in de wielermarkt. De technologische vereisten van beide sporttakken sluiten perfect op elkaar aan, en de wisselwerking van kennis en ervaring werkt versterkend voor beide merken.

NIEUWLEUSEN/TESSENDERLO (B) – Hunter en Bio-Racer zijn tot een overeenkomst gekomen en deze houdt in dat Hunter over zal gaan in de Bio-Racer organisatie. Hunter is een sterk merk in de schaatsmarkt en Bio-Racer is marktleider in de wielermarkt. De technologische vereisten van beide sporttakken sluiten perfect op elkaar aan, en de wisselwerking van kennis en ervaring werkt versterkend voor beide merken.

Tijdrit-, pistepakken en professionele speedpakken (gecoate pakken) zijn qua eisen, afwerking en materialen erg vergelijkbaar.  Bio-Racer introduceerde al meerdere keren enkele van deze technieken in de wielersport. Het streven naar ‘HET SNELSTE PAK’  is voor beide organisaties een strategische doelstelling. Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat de gebundelde R&D krachten versneld zullen leiden tot doorbraken op dit gebied. Beide teams bestaan uit (ex-prof)schaatsers en (ex-prof)wielrenners, waardoor men bij beide bedrijven steeds exact op de hoogte is wat er in de markt leeft en wat de behoeften zijn.

Ook commercieel versterken beide verkooporganisaties en merken elkaar. “Wij zijn klaar om Hunter internationaal versneld op de kaart te zetten in de schaatssport”, aldus Raymond Verstraelen van Bio-Racer. Bio-Racer bevestigt met deze overname haar ambitie om in de schaats- en wielersport marktleider te blijven of worden in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje, UK en Scandinavië. HUNTER blijft opereren onder de huidige naam en vanuit de vertrouwde vestiging in Nieuwleusen.  De productie wordt ondergebracht bij Bio-Racer.  

Jeroen de Vries van Hunter is blij met de samenwerking: “Door te kiezen voor een samenwerking met Bio-Racer zijn wij er van verzekerd in de toekomst blijvend innovatieve schaatsproducten op de markt te kunnen brengen. Ook kunnen wij, door de  beschikbaarheid van een eigen productiefaciliteit,  flexibeler leveren en daarnaast de kwaliteit verder optimaliseren. Middels deze nieuwe toekomst kunnen wij onze sterke marktpositie binnen de schaatssport dan ook verder uitbouwen en internationaliseren.”

Raymond Vanstraelen voegt toe: “Een schaatser en een wielrenner zijn erg vergelijkbaar. Beiden willen een zo goed mogelijke prestatie afleveren en dit met een zo groot mogelijk comfort.  Op de piste komt het, net zoals bij het schaatsen aan op enkele tienden van seconden, Bio-Racer heeft het snelste piste pak ontwikkeld en we dromen van 12 medailles in Londen in onze pakken. Deze technologie van de pistepakken willen we erg graag binnen de schaatssport introduceren en onze prestaties in Londen 2012 overdoen in Sotchi 2014.  Met een partij zoals Hunter, maar vooral door het enthousiasme van het Hunter team, denken we een erg sterke combinatie op de schaats gebracht te hebben.”   

Reageer op dit artikel