nieuws

Meer dan 700 aanmeldingen voor branchedag

algemeen

Meer dan 700 aanmeldingen voor branchedag

BUNNIK – Het gaat goed met de aanmeldingen voor de BOVAG Tweewielerbranchedag. Al meer dan 700 mensen hebben zich aangemeld om a.s. maandag naar het Cinemec te komen in Ede. Dit is fors meer dan afgelopen jaar toen er ongeveer 550 aanwezigen waren. Het hoofdonderwerp van de branchedag is het brancheonderzoek naar de toekomst van de tweewielerbranche met aan het eind van de dag de ontknoping in de verkiezing ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2011’.

BUNNIK – Het gaat goed met de aanmeldingen voor de BOVAG Tweewielerbranchedag. Al meer dan 700 mensen hebben zich aangemeld om a.s. maandag naar het Cinemec te komen in Ede. Dit is fors meer dan afgelopen jaar toen er ongeveer 550 aanwezigen waren. Het hoofdonderwerp van de branchedag is het brancheonderzoek naar de toekomst van de tweewielerbranche. Aan het eind van de dag volgt de ontknoping in de verkiezing ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2011’.

Volgens projectmedewerker Fietsbedrijven Irene Kraak van BOVAG zal de hele branche op de dag aanwezig zijn: “Veel fietsbedrijven, fabrikanten en toeleveranciers hebben zich aangemeld vanuit de hele breedte van de branche. Op de FietsVAK hebben we al gemerkt dat de nieuwsgierigheid groot is bij alle partijen.” Dinsdag sluiten de inschrijvingen officieel. Daarna kan men ook nog ter plaatse aanmelden op 7 februari.

Op de dag wordt het brancheonderzoek van Meijer en Van der Ham gepresenteerd. Uit dit onderzoek blijkt dat er in 2016 fors minder plaats zal zijn voor fietsbedrijven, een groot aantal bedrijven zal waarschijnlijk gaan verdwijnen. De details worden door manager Maurice Manders van BOVAG Fietsbedrijven toegelicht tijdens het eerste plenaire deel van het programma. In een van de subsessies gaan Meijer en Van der Ham zelf nog dieper op enkele onderwerpen in. Aan het eind van de dag krijgt elk bedrijf het rapport mee naar huis.

Na de pauze gaat het programma dan verder met coach Marc Lammers en daarna volgt de uitreiking van de ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2011’. De jury geeft aan dat de drie finalisten aan elkaar gewaagd zijn. “Het zal moeilijk worden een winnaar aan te wijzen. Het zijn drie prachtige winkels en het zal de nodige discussie opleveren om daar een keuze uit te maken”, aldus juryvoorzitter Ferry Smith.

Reageer op dit artikel