nieuws

FietsVAK 2011: ruim 10% meer bezoekers

algemeen

FietsVAK 2011: ruim 10% meer bezoekers

ROSMALEN – Bedrijven hebben weer volop vertrouwen in de fietsbranche na een zwaar jaar. Op FietsVAK 2011, die van 23 tot en met 25 januari werd gehouden in het Autotron Rosmalen, was de stemming vanaf de eerste dag positief. Dat bleek ook uit de bezoekersaantallen die dit jaar met ruim 10% zijn toegenomen.

ROSMALEN – Bedrijven hebben weer volop vertrouwen in de fietsbranche na een zwaar jaar. Op FietsVAK 2011, die van 23 tot en met 25 januari werd gehouden in het Autotron Rosmalen, was de stemming vanaf de eerste dag positief. Dat bleek ook uit de bezoekersaantallen die dit jaar met ruim 10% zijn toegenomen.

De 6.594 bezoekers laten een grotere investeringsbereidheid zien dan de afgelopen twee jaar, merkten opgetogen exposanten volgens beursmanager Stefan Vernooij op.

Hoge waardering bij exposanten
FietsVAK 2011 bood met een recordaantal van 134 exposanten een complete afspiegeling van huidige trends in de fietsbranche. De hoeveelheid productinnovaties en nieuwe fietsmodellen gaf een goed overzicht van de vindingrijkheid en creativiteit van de branche. “We hebben de grote stroom bezoekers veel nieuws te bieden”, zegt Petra de Fluiter, General Manager Bikeurope BV, Trek Benelux. Na 6 jaar zijn zij terug op FietsVAK 2011. “We vieren ons 20-jarig bestaan en kunnen ook nog eens proosten op een succesvol verloop van de beurs.”  
 
Fiets en E-Bike van het Jaar en de Fiets Innovatie Award 2011
Tijdens de bijeenkomst op 24 januari is de Gazelle Eclipse Citybike verkozen tot Fiets van het Jaar. Voor het eerst werd er ook een E-bike van het Jaar gekozen; de Batavus E-BUB Citybike.

De Fiets Innovatie Awards gingen naar de Haloglow fietshelm van AGU, de Burley Travoy fietsaanhangwagen van AGU, het Fusion ringslot dat AXA samen met Batavus heeft ontwikkeld en de Lumotec IQ Fly T; dagrijverlichting van Busch & Müller.

Prijzen voor Nieuwkomer en Stand van het Jaar
Voor het eerst waren er op FietsVAK ook prijzen voor exposanten te winnen. Een vakkundige jury beoordeelde de moderne stand van Selle Royal als ‘Stand van het Jaar’. Met zijn relatief kleine afmeting van 20 m2 wist Selle Royal hun stand op een effectieve, eigentijdse wijze in te richten, toegesneden op het product zadel. Het geheel zag er ook nog eens mooi en aantrekkelijk uit. Bij de jurering van de Nieuwkomer van het Jaar waren de criteria: de presentatie van de stand, het design, de toegankelijkheid en gastvrijheid. De Fietsfabriek werd uit maar liefst 39 deelnemers gekozen en mag als eerste de titel ‘Nieuwkomer van het Jaar’ dragen.
 
FietsVAK 2012: in Amsterdam RAI
FietsVAK 2012 vindt plaats van 29 tot en met 31 januari 2012 in Amsterdam RAI en is zoals gebruikelijk alleen toegankelijk voor professionals. In Amsterdam RAI kan de groei van FietsVAK gewaarborgd worden en tevens komt het de bereikbaarheid ten goede. De organisatie blijft in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van RAI Vereniging.
 
Meer over FietsVAK

Reageer op dit artikel