nieuws

Dutch Bicycle Group neemt drie MegaBike winkels over

algemeen

Dutch Bicycle Group neemt drie MegaBike winkels over

SCHIEDAM – Wat al een veelbesproken onderwerp was tijdens de eergisteren gesloten FietsVAK, is nu officieel bevestigd door de Dutch Bicycle Group. Het Schiedamse bedrijf heeft drie winkels overgenomen, die voorheen vielen onder de keten ‘MegaBike’.

SCHIEDAM – Wat al een veelbesproken onderwerp was tijdens de eergisteren gesloten FietsVAK, is nu officieel bevestigd door de Dutch Bicycle Group. Het Schiedamse bedrijf heeft drie winkels overgenomen, die voorheen vielen onder de keten ‘MegaBike’.

De drie overgenomen winkels zijn gevestigd in Utrecht, Den Haag en Breda. De Rotterdamse MegaBike winkel wordt voortgezet in samenwerking met Dutch Bicycle Group.

De voormalige ‘MegaBike’ winkels in Utrecht, Den Haag en Breda zullen compleet worden omgebouwd en zullen te zijner tijd worden geherintroduceerd onder een nieuwe naam met een bijpassend concept.

Stephan Räkers, commercieel directeur van Dutch Bicycle Group, is laaiend enthousiast over de door hem gedoopte ‘flagshipstores’. Volgens hem is dit de perfecte kans om de merken Union en Rivel naar eigen invulling te positioneren.
 
Na de overname in 2005 heeft Dutch Bicycle Group het merk Union zichtbaar teruggebracht in de markt. Ook het merk Rivel is in beweging en presenteerde zich op de Fietsvak met een nieuw assortiment ‘urban design bikes’. De ambities van DBG reiken echter verder. Of dat op termijn met nog meer ‘flagshipstores’ zal zijn moet de toekomst uitwijzen, aldus Räkers.

Lees meer over DBG en MegaBike

Reageer op dit artikel