nieuws

‘Eerlijke’ kleding bij VAUDE

algemeen

‘Eerlijke’ kleding bij VAUDE

TETTNANG (Dsl.) – De Duitse bergsportleverancier VAUDE is op 15 november 2010 officieel toegetreden tot de Fair Wear Foundation (FWF). De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke non-profit organisatie die zich tot doel gesteld heeft de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie wereldwijd te verbeteren. De stichting wordt breed ondersteund door meerdere private organisaties, vakbonden en textielverenigingen.

TETTNANG (Dsl.) – De Duitse bergsportleverancier VAUDE  is op 15 november 2010 officieel toegetreden tot de Fair Wear Foundation (FWF). De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke non-profit organisatie die zich tot doel gesteld heeft de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie wereldwijd te verbeteren. De stichting wordt breed ondersteund door meerdere private organisaties, vakbonden en textielverenigingen.

“De Fair Wear Foundation is een geloofwaardige partner op onze consequente weg naar eerlijke en heldere arbeidsomstandigheden”, zegt directeur Antje von Dewitz. De samenwerking met deze onafhankelijke organisatie toont onze sociale betrokkenheid met alle mensen die verbonden zijn aan het familiebedrijf VAUDE. “Naast onze inspanningen voor een ecologische productie met een onafhankelijk gecertificeerd milieubeheer, is dit een belangrijke stap in onze duurzame bedrijfsvoering”, voegt ze er aan toe.

Normen door onafhankelijke instantie getest
De inspanningen van de Fair Wear Foundation garanderen dat de normen voor sociaal en duurzaam ondernemen door een onafhankelijke instantie worden getest en beoordeeld. Dit geldt zowel voor de organisatorische voorwaarden bij het hoofdkantoor in Tettnang als bij de productie in Azië. Als lid belooft VAUDE zich te houden aan de strenge gedragscode van de Fair Wear Foundation. Dit wordt regelmatig getest door fabrieksinspecties en interviews met arbeiders, binnen en buiten het bedrijf, waarbij ook lokale organisaties als vakbonden, bedrijfsorganisaties en mensenrechtengroeperingen betrokken worden.

Erica van Doorn, directeur van de Fair Wear Foundation heet namens de Fair Wear Foundation VAUDE hartelijk welkom als nieuwste lid. “VAUDE heeft veel gepresteerd in de laatste maanden om te voldoen aan de gestelde eisen. Dit betekende op bepaalde plaatsen veranderingen in het productieproces, waar nodig ook op de locaties. We kijken uit naar de samenwerking met VAUDE en zullen VAUDE op de verdere weg naar het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van harte ondersteunen.”

Lees meer over VAUDE
 

Reageer op dit artikel