nieuws

Branche Kwalificatie Structuur (BKS) in 2011 verder aangescherpt

algemeen

Branche Kwalificatie Structuur (BKS) in 2011 verder aangescherpt

De BKS wordt per 1 januari 2011 overzichtelijker. Er komen minder BKS-certificaten en de website www.bksmobiel.nl wordt eenvoudiger. Daarnaast is er vanaf 1 januari 2011 alleen nog maar een subsidie als de kandidaat voor een BKS-toets slaagt. Voorheen kreeg de werkgever voor elke deelnemer aan de BKS-toets een premie.

De BKS wordt per 1 januari 2011 overzichtelijker. Er komen minder BKS-certificaten en de website www.bksmobiel.nl wordt eenvoudiger. Daarnaast is er vanaf 1 januari 2011 alleen nog maar een subsidie als de kandidaat voor een BKS-toets slaagt. Voorheen kreeg de werkgever voor elke deelnemer aan de BKS-toets een premie.

Bea Berndsen, manager OOMT;  ‘De BKS wordt met deze maatregelen, nog meer dan voorheen, hét symbool van vakmanschap en kwaliteit. Hiermee blijft het voor werkgevers en werknemers een handig instrument voor persoonlijke ontwikkeling en het uitstippelen van een loopbaan.’

Gebruikersonderzoek
De BKS wordt als zeer waardevol gezien en het aantal deelnemers en het aantal merken dat deelneemt aan toetsen groeit jaarlijks. Werknemers en werkgevers gaven in gebruikersonderzoeken aan dat zij een eenvoudiger en overzichtelijker systeem wensen. Dat is de reden dat het aantal certificaten is teruggebracht: de BKS zet nu in op certificaten die de kern van het vakmanschap uitdrukken.

Daarnaast vraagt de huidige economische tijd ook om het aanpassen van het subsidiesysteem: werkgevers en werknemers verwachten dat er zorgvuldig met het geld van de branche wordt omgegaan. Met deze maatregelen blijft de BKS ook op langere termijn betaalbaar, terwijl de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft.

Reageer op dit artikel