nieuws

Tacx gaat met eerste Bike MOTION Benelux Award aan de haal

algemeen

Tacx gaat met eerste Bike MOTION Benelux Award aan de haal

UTRECHT – Halverwege de middag is op het modeshowpodium de eerste Bike MOTION Benelux Award uitgereikt. Andre Möhlmann van Tacx kreeg de onderscheiding uit handen van Jan de Rooy, oprichter van deze beurs.

UTRECHT – Halverwege de middag is op het modeshowpodium de eerste Bike MOTION Benelux Award uitgereikt. Andre Möhlmann van Tacx kreeg de onderscheiding uit handen van Jan de Rooy, oprichter van deze beurs.

Vijftien jaar geleden startte Jan de Rooy met Bike Motion Plus als een gezamenlijke dealershow van een aantal kleinere merken. In al die jaren is de het evenement uitgegroeid tot de beurs die het nu is. In de 15e editie is voor het eerst een innovatie award.

De oprichter voelde zich vereerd om de eerste Bike MOTION Benelux Award uit te mogen reiken. “Ik was verrast door de vraag, maar vind het natuurlijk leuk om te doen. Als ik zo op deze fantastische beurs rond loop, dan ben ik toch ook wel een beetje trots,” aldus De Rooy.

Namens de jjury lichtte vice-voorzitter Han Goes toe dat ze onder de indruk waren van de inzendingen. “We hebben naar eer en geweten een genomineerden geselecteerd en daar een winnaar uit gekozen. Dat was niet altijd even makkelijk,” aldus Goes, die desgevraagd van mening was dat een beurs niet zónder een award als deze kan.

Uit zeventien inzendingen waren vijf nominaties naar voren gekomen. Dat waren:
• De Nomad 18 V mobiele reiniger van ARPO
• De BeOne FS MOKO van Blomson International.
• De PRO Vibe 7S Stuurpen
• De XTR Onderdelen groep van Shimano
• De Tacx Bushido van Tacx

Deze laatste, de eerste draadloze ergotrainer ter wereld, werd uiteindelijk als meest innovatief product bekroond. “Deze nieuwe erogtrainer van Tacx is de ultieme binnetrainer. Draadloos, dus nooit meer gezeur met kabels. Genereert zelf stroom, zodat de rem ook zonder stopcontact in de buurt functioneert. Zoekt zelf verbinding met je computer via betrouwbare protocollen. De logische volgende stap,” aldus het juryrapport.

Reageer op dit artikel