nieuws

Piaggio Group gaat Moto Guzzi en Aprilia zelf doen

algemeen

Piaggio Group gaat Moto Guzzi en Aprilia zelf doen

BREDA – Met ingang van 1 januari 2011 zal Piaggio Vespa BV ook de Benelux-verantwoordelijkheid voor de merken Aprilia en Moto Guzzi op zich nemen, die nu nog onder Moto Tricolore vallen.

BREDA – Met ingang van 1 januari 2011 zal Piaggio Vespa BV ook de Benelux-verantwoordelijkheid voor de merken Aprilia en Moto Guzzi op zich nemen, die nu nog onder Moto Tricolore vallen.

Het verkoopagentschap van Piaggio Group in de Benelux is verantwoordelijk voor alle marketing-, aftersales en distributieactiviteiten van de merken Piaggio, Vespa en Gilera.

De overgang is ingegeven door het feit dat de Piaggio Group op Europees niveau de distributie van haar producten volledig heeft geïntegreerd in het eigen, Europese netwerk. Tot en met 31 december dit jaar zal Moto Tricolore B.V. de importeursfuncties van Aprilia en Moto Guzzi blijven vervullen.

Alex van den Hoff, Country Manager Benelux van Piaggio Vespa BV: “Tot aan de datum van de volledige integratie zullen wij alle bestaande Aprilia- en Moto Guzzi-dealers persoonlijk bezoeken, in de gevallen dat er nog geen zakelijke relatie bestaat.”

Van den Hoff zegt Moto Tricolore erkentelijk te zijn voor de inzet en toewijding waarmee zij de afgelopen jaren hun bijdrage geleverd hebben aan de marktpositie van Aprilia en Moto Guzzi.

“De producten zijn voor ons overigens niet onbekend, omdat wij binnen de Piaggio Group altijd volledig zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de motorfietsdivisie. Ook beschikken de medewerkers binnen onze onderneming over de vereiste kennis van motorfietsen,” aldus Van den Hoff.

Voor de distributie zal Piaggio Vespa BV grotendeels vertrouwen op het bestaande Moto Guzzi- en Aprilia-netwerk. De periode tot aan de officiële start op 1 januari 2011 zal worden gebruikt voor het inrichten van de nieuwe organisatie.

Moto Tricolore blijft voorlopig met lege handen achter, want naast Aprilia en Moto Guzzi hadden zij ook het importschap van Moto Morini, dat echter eerder dit jaar failliet ging. Voorlopig blijven ze de lopende zaken afhandelen en zijn naarstig op zoek naar nieuwe importschappen, waarover eerste besprekingen overigens al gaande zijn.

“Na een periode van vijf jaar met veel enthousiasme actief te zijn geweest met Moto Guzzi en Aprilia komt er helaas een einde aan deze importschappen,” zegt Robert Landman, general manager Moto Tricolore. “Uiteraard hebben we begrip voor de nieuwe bedrijfsstrategie van de Piaggio Groep, waarbij alle Europese distributie activiteiten in een eigen netwerk zullen worden geïntegreerd.”

Opmerkelijk is dat, met betrekking tot de genoemde productintegratie, niet over Derbi gesproken wordt. Dat merk behoort ook tot de Piaggio Group. Toen Derbi Nacional Motor SA begin 2001 door de Piaggio Group werd overgenomen, zat het importschap voor de Benelux al bij Motana en zal daar vooralsnog voorlopig ook blijven.

Reageer op dit artikel