nieuws

MotoVAK 2010 start a.s. zondag

algemeen

MotoVAK 2010 start a.s. zondag

HOEVELAKEN – Voor de achtste achtereenvolgende keer organiseert de RAI Vereniging, afdeling Gemotoriseerde Tweewielers, de MotoVAK. De vakbeurs voor de vakhandel in bromfietsen, scooters en motorfietsen wordt wederom gehouden bij Intres in Hoevelaken. Online aanmelden kan nu al.

HOEVELAKEN – Voor de achtste achtereenvolgende keer organiseert de RAI Vereniging, afdeling Gemotoriseerde Tweewielers, de MotoVAK. De vakbeurs voor de vakhandel in bromfietsen, scooters en motorfietsen wordt wederom gehouden bij Intres in Hoevelaken. Online aanmelden kan nu al.

De vakbeurs vindt plaats van zondag 24 t/m dinsdag 26 Oktober 2010. Eugène Daams, secretaris van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers, spreekt van hét business-to-business platform om het productnieuws op het gebied van Gemotoriseerde Tweewielers van het nieuwe seizoen bij de afnemers onder de aandacht te brengen.

“MotoVAK is een jaarlijks terugkerende vakbeurs gericht op de aftermarket voor de GT branche. Hier vinden de presentaties plaats voor dealers van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderdelen, accessoires, kleding en helmen.”

Het feit dat de GT-sector in zwaar weer zit, waarin alleen de verkoop van snorfiets flink groeit, heeft geen effect op de beursdeelname aan de MotoVAK. “Al voor de zomer vroegen geïnteresseerde partijen ons of de MotoVAK weer georganiseerd zou worden. Dat is een zeer positief signaal,” zegt Daams.

“In de huidige marktsituatie wordt onderhoud steeds belangrijker. Onderdelen en accessoires vormen een wezenlijke schakel in de handel. Als je niet goed weet wat er ingekocht wordt, dreig je als ondernemer de plank mis te slaan. Het is zaak om je tijdig te oriënteren op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kleding, helmen en technische onderdelen en accessoires, gereedschappen, oliën en smeermiddelen.”

Volgens Daams is het een misvatting dat de MotoVAK alleen gericht zou zijn op dealers van motorfietsen. “De beurs is bedoeld voor het volledige GT-segment. Neem bijvoorbeeld elektronica en IT. Die gaan ook in het 50cc-segment een steeds grotere rol spelen. Voor deze dealers is het eveneens van belang om in business en dus goed op de hoogte te blijven in alle productcategorieën. Want ook het bromfietsbedrijf moet een goed geoutilleerde werkplaats hebben, goede helmen verkopen, bijscholen en meegaan met ontwikkelingen.”

Beursbezoekers kunnen niet alleen de exposanten bezoeken en spreken, maar ook deelnemen aan de workshops over Kleding & Helmen, Diagnose & Techniek of Banden. Daams benadrukt het belang van bijscholen. “De gemiddelde dealers is vooral gericht op het verdienen van geld en minder op bijscholen en trainingen. De animo daarvoor is helaas niet altijd even groot. Misschien is het angst voor het onbekende, of spelen de mogelijkheden en onmogelijkheden een rol om daarin wel of niet te investeren. Een duurzame ontwikkeling van het GT-bedrijf moet toekomstgericht zijn. Want anders kom je tot stilstand en dan red je het niet. De gratis workshops op MotoVAK zijn daarom zeker een toegevoegde waarde.”

KLIK HIER om online aan te melden

Reageer op dit artikel