nieuws

Brand bij spatbordenproducent Eurofender

algemeen

Brand bij spatbordenproducent Eurofender

CURTAROLO (Padova, It.) – Afgelopen zaterdagnacht is er ingebroken en brand ontstaan bij de Italiaanse spatbordenproducent Eurofender. Enkele productiemachines zijn licht beschadigd, maar de productie wordt op zijn laatst weer op 18 november gestart.

CURTAROLO (Padova, It.) – Afgelopen zaterdagnacht is er ingebroken en brand ontstaan bij de Italiaanse spatbordenproducent Eurofender. Enkele productiemachines zijn licht beschadigd, maar de productie wordt op zijn laatst weer op 18 november gestart.

In de nacht hebben enkele personen de nooduitgang geforceerd en zijn de productiehal ingegaan. In het midden van het pand hebben ze brand gesticht. Omwonenden hebben de rook en vlammen gezien en gemeld, waardoor de brandweer snel ter plekke was.

Er is aanzienlijke schade aan het pand. De kantoren zijn gespaard gebleven. De productiemachines Extruder en Rivet die tegen het kantoor aanstaan zijn licht beschadigd door de hoge temperatuur in de hal maar niet vernietigd. Alle onderdelen voor de Extruder zijn alweer besteld en zodra de technisch recherche klaar is zal er meteen een bedrijf klaar staan om alles te reinigen en te repareren. Op dit moment doet de politie technisch onderzoek en is de hal tot eind deze week afgesloten.

Edwin Verduin Agency levert de Eurofender spatborden in de Benelux en o.a. Polen. Verduin: “We zullen alles doen om de orders en leveringen uit te leveren zoals bevestigd is. Volgende week zullen we de balans opmaken en kijken of reeds geproduceerde goederen ook door de hitte zijn aangetast.”

Eurofender is 1,5 jaar geleden gestart door Alberto Silvestri, voormalig medewerker van spatbordenproducent Orion. Hij heeft 20 jaar ervaring met spatborden, en Eurofender zou dit jaar positief afsluiten., mede dankzij een aantal nieuwe patenten en goede vooruitzichten.

Reageer op dit artikel