nieuws

Aantrekkende economie speelt Shimano in de kaart

algemeen

Aantrekkende economie speelt Shimano in de kaart

NUNSPEET – Shimano heeft zijn cijfers voor de eerste 9 maanden van 2010 afgegeven. Rode lijn is dat de wereldwijd aantrekkende economie in de eerste 9 maanden heeft geleid tot stijgende bedrijfsresultaten. De fietsentak laat binnen de Shimano holding de meeste groei zien, met een omzetgroei van bijna 20%.

NUNSPEET – Shimano heeft zijn cijfers voor de eerste 9 maanden van 2010 afgegeven. Rode lijn is dat de wereldwijd aantrekkende economie in de eerste 9 maanden heeft geleid tot stijgende bedrijfsresultaten. De fietsentak laat binnen de Shimano holding de meeste groei zien, met een omzetgroei van bijna 20%.

Al met al heeft dit wereldwijde beeld geresulteerd in een groei van de netto omzet met 15,9% tot 155.875 miljoen yen. Het netto bedrijfsresultaat steeg met 86,8% tot 25.558 miljoen yen. De netto winst kwam uit op 14.413 miljoen yen (+83,4%).

Fietscomponenten
De fietsonderdelenverkoop heeft het binnen de Shimano holding (de andere grote tak is vissportartikelen) de meeste groei gerealiseerd. Shimano ziet dit goede resultaat met name als gevolg van de robuuste retail verkopen in de USA en Europa sinds het voorjaar van 2010. Ook de uitlevering van voorraden en introductie van nieuwe componenten bij de fietsfabrikanten bleef op een goed niveau.

De introductie van nieuwe componenten levert een belangrijke bijdrage aan de groei van de resultaten. Eerder dit jaar introduceerde Shimano de vernieuwde 105-groep vopor race en Deore XT en SLX voor MTB. Ook de XTR topgroep voor MTB geven de verkoopcijfers een enorme boost. Dat resulteerde in een omzetgroei van 19,7% (tot 123.153 miljoen yen).

De economische groei waar Shimano van profiteert, wordt vooral gerealiseerd in het Azië, waarbij China en India voorop lopen. De USA en Europa ontworstelen zich langzaam aan de economische crisis en kampen nog met problemen zoals onduidelijke economische vooruitzichten en hoge werkloosheidscijfers. Ook Japan, thuismarkt van Shimano, blijft de werkloosheid hoog, maar dankzij overheidinvesteringen en groei van de aanschaf van consumptieartikelen, heeft de economie lichte groei laten zien.

Meer over Shimano

Reageer op dit artikel