nieuws

Motoren voor Paus Benedict XVI

algemeen

Motoren voor Paus Benedict XVI

GANDOLFO (I) – Paus Benedict XVI heeft in September een tweetal Multistrada 1200’s uit handen van Ducati mogen ontvangen. De motoren, die in de speciale kleurstelling van het vaticaan zijn gespoten, zullen worden gebruikt voor de beveiliging van de Paus en bij officiële bezoeken.

GANDOLFO (I) – Paus Benedict XVI heeft in September een tweetal Multistrada 1200’s uit handen van Ducati mogen ontvangen. De motoren, die in de speciale kleurstelling van het vaticaan zijn gespoten, zullen worden gebruikt voor de beveiliging van de Paus en bij officiële bezoeken.

Dit meldt de website Motorfreaks.nl op basis van een publicatie op Republicca.it. De motoren zijn bedoeld voor de Vaticaanse gendarmerie, en zijn daarvoor van een speciale gele kleurstelling voorzien.

De twee moteren werden in zijn zomerverblijf Castel Gandolfo aan de Paus overhandigd door Ducati Motor Holdings CEO Cabriele Del Torchio, die vertelde vereerd te zijn de motoren aan de Paus te hebben mogen overhandigen.

“We zijn vereerd om de kans te hebben gekregen deze twee Multistrada’s aan de Heilige Vader te leveren. Deze meeting is voor ons, voor alle mannen en vrouwen die bij Ducati werken, van uitzonderlijke trots, en een bevestiging van onze dagelijkse inspanning door het hele bedrijf. Een symbolische gift waarmee we onze waardering voor de Paus willen tonen en waarmee we het bericht van hoop en vertrouwen, zoals die in de encycliek ‘Caritas in veritate’ aan de industriële wereld was gericht, omarmen.”

Reageer op dit artikel