nieuws

Merida neemt aandeel in Miyata

algemeen

Merida neemt aandeel in Miyata

OSAKA, Japan – De 100% eigenaar van het Japanse Miyata Cycle Co, de Morito Group, heeft 30% van zijn Miyata aandelen verkocht aan de Taiwanese fietsfabrikant Merida.

OSAKA, Japan – De 100% eigenaar van het Japanse Miyata Cycle Co, de Morito Group, heeft 30% van zijn Miyata aandelen verkocht aan de Taiwanese fietsfabrikant Merida.

Merida heeft op dit moment de exclusieve distributierechten in Japan voor Merida Bikes. In augustus 2009 veranderde de Taiwanese fietsproducent de distributie van Bridgestone Cycle naar Miyata Cycle Co.

Het verworven aandeel brengt ook met zich mee dat Merida samenwerkt in R&D, oftewel productontwikkeling. Belangrijker nog is dat Miyata is overeengekomen dat een Merida-directeur plaatsneemt in het bestuur van Miyata. Om dit merk te ondersteunen bij diens pogingen weer een winstgevend merk te worden.

Afgelopen juli heeft Koga de samenwerking met het Japanse Miyata opgezegd. Hiermee heeft de Heerenveense fietsproducent ook als opzet om met Koga (zonder Miyata) de Japanse highend markt te penetreren.

Meer over Koga

Reageer op dit artikel