nieuws

Groot aantal inzendingen Eurobike Award

algemeen

Groot aantal inzendingen Eurobike Award

FRIEDRICHSHAFEN (Dsl.) – Dit jaar waren er in totaal 565 inzendingen voor de jaarlijkse Eurobike Award. 148 daarvan waren concepten van studenten en geen ‘volwassen’ inzendingen. Op een totaal van 417 inzendingen zijn 92 awards uitgedeeld. Bijna een kwart. Je mag je af vragen wat een award dan nog waard is. Overigens worden naast de ‘gewone’ awards nog Golden Awards toegekend en 1, vorig jaar ingestelde, Green Award.

FRIEDRICHSHAFEN (Dsl.) – Dit jaar waren er in totaal 565 inzendingen voor de jaarlijkse Eurobike Award. 148 daarvan waren concepten van studenten en geen ‘volwassen’ inzendingen. Op een totaal van 417 inzendingen zijn 92 awards uitgedeeld. Bijna een kwart. Je mag je af vragen wat een award dan nog waard is. Overigens worden naast de ‘gewone’ awards nog Golden Awards toegekend en 1, vorig jaar ingestelde, Green Award.

En veel gevestigde namen. Bedrijven als Shimano, Continental, Busch&Mǖller, Ortlieb, Selle Royal en ABUS kunnen er elk jaar op rekenen met minstens 1 award naar huis te gaan, maar doorgaans wel 2 of 3. Niet-gevestigde namen kom je nauwelijks tegen in het rijtje inzenders.

Aandacht voor detail
De jury constateerde dat er veel aandacht is voor details. Ook bedenken de ontwerpers veel oplossingsgerichte accessoires, met name voor urban bikes. Op materiaalgebied gaan de ontwikkelingen razendsnel met steeds complexere materialen.

De presentator roemde de studenteninzendingen, waar verschillende originele ontwerpen bij waren. Wat te denken van de Bike Touring Tent, een tent aan een fiets. Op zijn minst een deel van deze jonge generatie ontwerpers zal zijn weg vinden in de fietsindustrie.

Een Golden Award kregen:

 • Cannondale Schwinn Vestige Urban Bike
 • Pedalix El Primo E-bike
 • Pending Systems/CUBE Cube AMS super HPC Race fully
 • BMC Impec Racing bike
 • Cervélo Cervélo R5CA Racing bike
 • Mavic SAS Huez Footwear
 • Alfred Thun (V)ELO COMFORT by REEVO Drive unit
 • SQ Lab SQLab 611 Active Saddle
 • AXA Stenman AXA Nano Plus Headlight
 • VAUDE Augsburg M Shoulderbag
 • Burley Design Burley Travoy Urban Trailer System
 • Schwalbe Schwalbe Marathon Touring

Green Award

 • Hase Spezialräder KLIMAX Special-purpose bike

Meer over de Eurobike

Reageer op dit artikel