nieuws

Gazelle kort kleine dealers op hun marge

algemeen

Gazelle kort kleine dealers op hun marge

DIEREN – Voorafgaand aan de dealershows heeft Gazelle een groep kleinere dealers een brief gestuurd, waarin aangekondigd werd dat hun marge naar beneden bijgesteld wordt. Daarnaast krijgen zij geen buitendienst meer op bezoek.

DIEREN – Voorafgaand aan de dealershows heeft Gazelle een groep kleinere dealers een brief gestuurd, waarin aangekondigd werd dat hun marge naar beneden bijgesteld wordt op 20%. Daarnaast krijgen zij geen buitendienst meer op bezoek.

Gazelle heeft een analyse gedaan over de CTO bijdrage (contribution to overhead) die deze dealers opleverden en over het algemeen te laag bevonden werd.

“Onlangs hebben wij ons dealerkanaal en het daaraan gekoppelde margebeleid geanalyseerd en moeten constateren dat het noodzakelijk is enkele wijzigingen door te voeren. Afgelopen jaren zijn wij geconfronteerd met stijgende kosten van onze grondstoffen, fossiele brandstoffen en vele andere bedrijfskosten. Gezien het aantal Gazelle-fietsen dat u jaarlijks van ons afneemt zijn deze kosten voor ons hoger dan de opbrengsten,” aldus de brief.

Deze dealers kunnen bij Gazelle online bestellen, via de dealerportal. of via de binnendienst. Volgens Roy Fuijk, commercieel directeur van Gazelle, gaat het om een relatief klein aantal (zeer) kleine Gazelle dealers.

“Deze dealers hebben niet of nauwelijks een positieve financiële bijdrage als je alle kosten tegen de opbrengst afzet. Om de kosten en opbrengst voor Gazelle in evenwicht te brengen hebben we voor deze groep de korting aangepast.”

Fuijk wil door middel van deze actie bij deze groep een verhoging van de CTO bewerkstelligen. “Als dat lukt gaat hun korting omhoog.”

Volgens Fuijk heeft de brief niet tot onrust onder deze groep dealers geleid. “We hebben niet of nauwelijks een reactie mogen ontvangen van deze relatief kleine groep. Met een aantal kleine dealers zijn we vooraf een dialoog aangegaan en deze groep had absoluut begrip voor onze argumenten. Loyale dealers hebben aangegeven met dit beleid content te zijn.”

LEES OOK: Gazelle verhoogt prijzen voorlopig niet.

Reageer op dit artikel