nieuws

Tweewieler start publicatie van GfK Monitor Fietsenverkoop

algemeen

Tweewieler start publicatie van GfK Monitor Fietsenverkoop

DOETINCHEM – Met ingang van de komende uitgave van Tweewieler wordt een start gemaakt met de maandelijkse publicatie van een GfK Monitor Fietsenverkoop. Het onderzoeksbureau maakt deze monitor in opdracht van BOVAG en de RAI Vereniging.

DOETINCHEM – Met ingang van de komende uitgave van Tweewieler wordt een start gemaakt met de maandelijkse publicatie van een GfK Monitor Fietsenverkoop. Het onderzoeksbureau maakt deze monitor in opdracht van BOVAG en de RAI Vereniging.

In de fietsenbranche is veel behoefte aan regelmatig gepubliceerde marktcijfers, waaraan ondernemers zich kunnen meten. Sinds april 2010 stelt GfK maandelijks een monitor samen over de verkopen van fietsen in de totale panelmarkt van GfK.

De panelmarkt is het totaalcijfer van alle winkels in Nederland die zijn opgenomen in het GfK onderzoek naar de verkoop van fietsen. Dat maandelijkse onderzoek omvat de verkopen van de vakhandel en andere belangrijke verkooppunten, maar níet alle verkopen in Nederland. Het maandelijkse GfK panel dekt minimaal 85% van alle verkopen af.

De monitor laat alleen de verkoop en omzet van fietsen zien, dus niet de totale omzet van winkels. Met andere woorden: alle andere verkopen en omzet, zoals van accessoires, kleding, onderdelen en reparaties, worden in deze monitor niet meegenomen.

Reageer op dit artikel