nieuws

Italië verhoogt maximum snelheid naar 150 km/u.

algemeen

Italië verhoogt maximum snelheid naar 150 km/u.

ROME (I) – Zeven jaar geleden kwam het voor het eerst ter sprake, maar nu heeft het Parlement eindelijk groen licht gegeven. Italië gaat, daar waar mogelijk, de maximum snelheid op snelwegen verhogen naar 150 km/u.

ROME (I) – Zeven jaar geleden kwam het voor het eerst ter sprake, maar nu heeft het Parlement eindelijk groen licht gegeven. Italië gaat, daar waar mogelijk, de maximum snelheid op snelwegen verhogen naar 150 km/u.

Nadat een eerdere poging in 2003 uiteindelijk strandde diende de toenmalige Italiaanse Minister van Verkeer Pietro Lunardi in april 2004 een nieuw wetsvoorstel in om op bepaalde snelwegen de maximum snelheid te verhogen naar 150 km/u.

Tot nu toe was de maximum toegestane snelheid 130 km/u, maar dat wordt met de goedgekeurde wijziging van verkeersregels bij goed weer opgekrikt naar 150 km/u.

Dat is trouwens niet het enige wat in de Italiaanse verkeerswetgeving is aangepast. Zo mogen jongeren tussen de 18 en 21 jaar, evenals beroepsrijders, voortaan geen druppel alcohol meer op hebben als ze gaan rijden.

Reageer op dit artikel