nieuws

Fietsersbond zoekt ‘linke paaltjes’

algemeen

Fietsersbond zoekt ‘linke paaltjes’

UTRECHT – Als gevolg van gevaarlijke fietspaaltjes belanden jaarlijks 325 fietsers in het ziekenhuis en melden zich 2500 bij de eerste hulp. Reden voor de Fietsersbond om de gevaarlijkste obstakels in kaart te brengen.

UTRECHT – Als gevolg van gevaarlijke fietspaaltjes belanden jaarlijks 325 fietsers in het ziekenhuis en melden zich 2500 bij de eerste hulp. Reden voor de Fietsersbond om de gevaarlijkste obstakels in kaart te brengen.

Uit onderzoek van de Fietsersbond blijkt dat meer dan 99 procent niet aan de aanbevolen vormgevingsnormen voldoet. De Fietsersbond roept fietsers daarom op gevaarlijke en of overbodige paaltjes te melden op www.fietsersbond.nl/meldpunt.  

De Fietsersbond zorgt dat de klachten bij de gemeente of provincie terecht komen en bewaakt of de gemeente of provincie de situatie verbetert.

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat dit soort ongevallen vaker gebeurt met ouderen, tijdens fietstochten en trainingsrondjes en op plaatsen waar de fietser onbekend is. Het merendeel van de botsingen tegen paaltjes en wegversmallingen gebeurt doordat fietsers de obstakels niet of te laat zien.

Reageer op dit artikel