nieuws

Fiets Innovatie Award krijgt internationaal tintje op Eurobike 2011

algemeen

AMSTERDAM – De Fiets Innovatie Award 2011 zal een ondersteunende rol gaan spelen bij de organisatie van een collectieve beursinzending “Innovative Dutch Design” op Eurobike 2011.

Fiets Innovatie Award krijgt internationaal tintje op Eurobike 2011

AMSTERDAM – De Fiets Innovatie Award 2011 zal een ondersteunende rol gaan spelen bij de organisatie van een collectieve beursinzending “Innovative Dutch Design” op Eurobike 2011.

De Nederlands-Duitse Handelskamer wil binnen dit project nauw samenwerken met RAI Vereniging om een breed beeld van de innovatiekracht van Nederland als fietsland nummer één in de wereld te kunnen presenteren.

Het is de bedoeling om onder het motto “Innovative Dutch Design” circa 25 Nederlandse aanbieders van innovatieve fiets(gerelateerde) producten voor deelname aan een Nederlands paviljoen op Eurobike 2011 te interesseren. Over dit evenement volgt in een later stadium meer informatie.

De inschrijving voor deelname aan de Fiets Innovatie Award 2011 zal in de eerste week van oktober worden opengesteld voor ondernemers in Nederland op het gebied van fietsproducten. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor deelname is dat uitsluitend fietsproducten voor een Innovatie Award in aanmerking komen die niet eerder dan januari 2009 nieuw of substantieel vernieuwd op de markt zijn gebracht.

De vakjury heeft de mogelijkheid vier ‘Fiets Innovatie Awards 2011’ uit te reiken en mogelijk nog één ‘Golden Award’ indien hier aanleiding voor is. RAI Vereniging wil met deze jaarlijks terugkerende innovatieprijs nieuwe fietsproducten extra onder de aandacht brengen van pers en publiek om zo een bijdrage te leveren aan economische groei in de fietsenbranche.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de persbijeenkomst van de FietsVAK 2011 op maandag 24 januari 2011 in het Autotron in Rosmalen.

Reageer op dit artikel