nieuws

Wielrenfanaten halen 100.000 euro op voor Kika

algemeen

Wielrenfanaten halen 100.000 euro op voor Kika

PARIJS (F) – Vijftien recreanten fietsten de afgelopen 3 weken de Tour for Kika. De groep reed alle etappes van de Tour de France, een dag voordat het peloton deze fietste. Met de sportieve prestatie hebben ze geld ingezameld voor het kinderkankerfonds Kika. Afgelopen zaterdag behaalde het gehele gezelschap in Parijs de finish, waarna een cheque van 100.000 euro overgemaakt kon worden naar het goede doel.

PARIJS (F) – Vijftien recreanten fietsten de afgelopen 3 weken de Tour for Kika. De groep reed alle etappes van de Tour de France, een dag voordat het peloton deze fietste. Met de sportieve prestatie hebben ze geld ingezameld voor het kinderkankerfonds Kika. Afgelopen zaterdag behaalde het gehele gezelschap in Parijs de finish, waarna een cheque van 100.000 euro overgemaakt kon worden naar het goede doel.

Proloog
Fris en fruitig gingen de 15 wielrenfanaten vrijdag 2 juli jl. van start in Rotterdam. Samen met vrienden van Tour for Kika en beroemde renners als Jan Janssen en Hennie Kuiper reden ze als eerste het officiële parcours van de proloog. Voormalig burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten, gaf het startschot voor deze monstertocht. Daarna drukte Hennie Kuiper het team nog de laatste tips op het hart om Parijs te halen. 

Eerste tegenslag
Tijdens de eerste etappe op zaterdag 3 juli jl. werden de mannen vergezeld door collega’s, vrienden en familie. In Stellendam maakte de groep een korte stop om een cheque van € 1.000,- uitgereikt te krijgen door de burgemeester aldaar. Via Goes werd de etappe voortgezet richting Brussel. Ondanks het heerlijke weer en wind mee had de groep op hun eerste dag al te kampen met een flinke tegenslag en was de eerste valpartij een feit. Gelukkig bleef de schade beperkt. Via het Belgische landschap en de venijnige kasseien werd koers gezet richting Frankrijk.

3.600 km in 20 etappes
Ondanks het professionele trainingsprogramma dat vooraf was gevolgd, werd er regelmatig afgezien en leek deze Tour af en toe een aaneenschakeling van tegenslagen. Hoge temperaturen (vaak 37+), enorme spier- en zadelpijn, kapotte fietsen, eindeloze bergbeklimmingen en op z’n tijd een flinke mentale inzinking. Een van de renners liep zelfs een zonnesteek op, maar ook hij liet zich niet kennen en stapte gewoon weer op de fiets. De mannen sleepten elkaar er doorheen, waardoor er ook genoten kon worden van alle mooie momenten. Prachtige vergezichten, veel lol, op z’n tijd een verfrissende duik in een riviertje op fontein, maar bovenal de juichende fans waaraan met regelmaat zelfs handtekeningen werden uitgedeeld.      

Einde in zicht
Uiteindelijk behaalden alle 15 deelnemers afgelopen zaterdag de finish in Parijs. Deze vond niet plaatst op de Champs Elysees, maar in het Vélodrome Jacques Anquetil waar tot 1973 de Tour de France eindigde. Hier werden de jongens behalve door familie en vrienden ook gehuldigd door Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Bovendien is het totaal bedrag dat de jongens bij elkaar wilden fietsen voor Stichting Kika behaald. Er kon namelijk een cheque worden overhandigd van maar liefst 100.000 euro.

Meer informatie over de Tour for Kika is te vinden op www.tourforkika.org.

Reageer op dit artikel