nieuws

Tracopen zoekt overnamekandidaat voor Megelli-import

algemeen

Tracopen zoekt overnamekandidaat voor Megelli-import

LELYSTAD – Tracopen is een handelsfirma gericht op retail items en is tevens Nederlands importeur van Megelli. De oorsprong van dit merk ligt in de Britse racerij. Europees ontwerp en kwaliteitsnormering wordt gecombineerd met Oosterse assemblage.

LELYSTAD – Tracopen is een handelsfirma gericht op retail items en is tevens Nederlands importeur van Megelli. De oorsprong van dit merk ligt in de Britse racerij. Europees ontwerp en kwaliteitsnormering wordt gecombineerd met Oosterse assemblage.

Barry Hall, oprichter van Megelli, ontwikkelde vanaf 2005 aanvankelijk drie modellen, allemaal voorzien van een 125 cc viertaktmotor. De eerste presentatie vond plaats op de EICMA in 2007. Ontwerp en ontwikkeling vinden nog steeds in Engeland plaats, maar de productie gebeurt in Taiwan, o.a. bij SYM.

“Hier ligt ook de kracht. Het motorengamma beperkt zich momenteel tot 125cc, maar zal worden uitgebreid met 49cc, 250 cc en later ook 500cc. Er zijn drie modellen: Sports (foto), Naked en een Motard,” aldus Henry Commandeur, directeur van Traceopen.

De onderdelenlevering geschiedt online vanuit de UK. Tracopen wil het importeursschap echter overdragen omdat het niet meer in de vernieuwde doelstellingen van de firma past.

Commandeur: “We hebben besloten ons meer te richten op onze primaire activiteiten en het importeursschap van Megelli valt buiten deze scope. Ook de overname van (on)geregistreerde motoren is bespreekbaar.”

Volgens Commandeur is Megelli, ondanks het huidig beperkte motorengamma (125cc), in de ons omringende landen een enorm succes. “We treden graag in gesprek met tweewieler gelieerde firma’s die interesse hebben om het succes van Megelli in Nederland te realiseren.”

Reageer op dit artikel