nieuws

Sterk herstel financiële resultaten Shimano

algemeen

Sterk herstel financiële resultaten Shimano

OSAKA (J) – Of records zijn gebroken wordt niet genoemd in het verslag van de Shimano-groep van de financiële resultaten in de eerste helft van dit jaar. Echter, met een bedrijfsresultaat dat verdubbeld is ten opzichte van dezelfde periode in 2009, kan men zeggen dat ’s werelds grootste fietsonderdelenproducent een sterk herstel van de financiële resultaten laat zien.

OSAKA (J) – Of records zijn gebroken wordt niet genoemd in het verslag van de Shimano-groep van de financiële resultaten in de eerste helft van dit jaar. Echter, met een bedrijfsresultaat dat verdubbeld is ten opzichte van dezelfde periode in 2009, kan men zeggen dat ‘s werelds grootste fietsonderdelenproducent een sterk herstel van de financiële resultaten laat zien.

De Shimano Group scoorde een stijging van 15,9% van de netto-omzet in de eerste helft van het jaar van 104.390 miljoen yen. De gewone baten stegen met 58,0% tot 14.370 miljoen yen, en de nettowinst steeg naar 46,6% tot 9,622 miljoen yen. Over de markt in fietsonderdelen zegt Shimano Group in haar financiële verslag: "Hoewel de detailhandelsverkopen in januari en februari traag op gang kwamen als gevolg van het ongewoon zware winterweer op het Noordelijk halfrond, herstelde de verkoop vanaf maart en deze bleef goed dankzij de gunstige weersomstandigheden in Europa en Noord-Amerika, de belangrijkste markten voor fietsonderdelen, ondanks dat bepaalde delen van Europa geen herstel in de verkoop lieten zien.

"Hierdoor bleef de wereldwijde distributie van fietsen op bijna het normale niveau en de leveringen van Shimano kwamen zelfs hoger uit dan aanvankelijk was gepland. Nieuwe producten van Shimano, namelijk de 105-serie voor racefiets onderdelen en Deore XT en SLX voor mountainbike onderdelen, werden goed ontvangen en de ordering voor deze nieuwe producten was prima.
"Hierdoor steeg de verkoop van het segment fietsonderdelen met 19,8% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar tot 81.596 miljoen yen en de operationele baten stegen met 91,8% tot 15.967 miljoen yen."

Reageer op dit artikel