nieuws

Nishiki komt terug op markt in Benelux en Duitsland

algemeen

Nishiki komt terug op markt in Benelux en Duitsland

HEERENVEEN – Vorig jaar heeft Accell Group Hellberg overgenomen. Dankzij deze overname van de Finse producent van fietsen, fietsonderdelen en-accessoires is Nishiki aan het merkengamma van Accell toegevoegd, die het ook in Nederland weer op de markt gaat brengen.

HEERENVEEN – Vorig jaar heeft Accell Group Hellberg overgenomen. Dankzij deze overname van de Finse producent van fietsen, fietsonderdelen en-accessoires is Nishiki aan het merkengamma van Accell toegevoegd, die het ook in Nederland weer op de markt gaat brengen.

Dit voorjaar is besloten dat ze Nishiki in zowel de Benelux als in Duitsland weer terug op de markt gaan brengen. "In de Benelux wordt Nishiki een tweede, separaat en selectief gedistribueerd merk in de Batavus buitendienst portefeuille," zegt Batavusdirecteur Rob Beset. "In Duitsland zal het door Batavus-Baumker worden verkocht."

De introductie vindt plaats op de Eurobike waarna op de Open-dagen en dealershows echt met de verkoop gestart zal worden.

Nishiki is tot begin 2006 op de Nederlandse markt vertegenwoordigd geweest. Norbert van Rossum van Bike Concepts heeft het merk in de Benelux vertegenwoordigd van 1997 tot 2006. Dat Accell Nishiki een comeback laat beleven vindt hij een slimme zet.

“Ik denk dat er absoluut kansen zijn voor een merk als Nishiki. Ik ben hun programma al die jaren blijven volgen en de collectie is dik in orde. In de jaren dat ik met Nishiki gewerkt heb, hadden we weinig te doen met garantiegevallen, omdat het kwalitatief goed voor elkaar was.”

Volgens Van Rossum scoorden indertijd vooral de (race)hybrides in verhouding goed.

Reageer op dit artikel