nieuws

Electronicaretailer Correct betreedt fietsenvakhandel

algemeen

Electronicaretailer Correct betreedt fietsenvakhandel

ROTTERDAM – Vanmiddag heeft Jan Janssen officieel de winkel Correct Boat & Bike aan de Ceintuurbaan in Rotterdam geopend. Daarmee verlegt algemeen directeur Frans de Jong zijn grenzen in de richting van de fietsenverkoop.

ROTTERDAM – Vanmiddag heeft Jan Janssen officieel de winkel Correct Boat & Bike aan de Ceintuurbaan in Rotterdam geopend. Daarmee verlegt algemeen directeur Frans de Jong zijn grenzen in de richting van de fietsenverkoop.

In de regio Rotterdam staat Correct al jaren bekend om zijn electronicabusiness. Maar De Jong heeft het vizier de laatste jaren niet meer alleen op die markt gericht. Jaren geleden opende hij een watersportspeciaalzaak in Rotterdam, een paar honderd meter verder dan de Huis & Tuin Electronica store.

De nieuwe winkel van Correct is geboren uit de hobbies van de familie De Jong. Al jaren zijn zij zeer actief in de watersport en sinds een jaar of tien ook zeer fervent fietsliefhebber en regelmatig worden er ritten van meer dan 1000 km georganiseerd.

Daags voor de start van de Tour de France 2010 werd Correct Boat & Bike officieel geopend door Jan Janssen. Hij prees het initiatief van De Jong. "In de wielersport zeggen we altijd ‘wie niet demarreert, wint nooit’. U heeft op tijd gedemarreert," aldus Janssen, die met Correct nu ook een dealer in Rotterdam heeft.

De ruim opgezette winkel beidt een breed assortiment, vooral mountain bikes, sportfietsen en racefietsen, inclusief de maatwerkfietsen zoals die door Jan Janssen in Nederland ontwikkeld en geproduceerd worden.

Daarnaast verkoopt Correct een groot assortiment elektrische fietsen en natuurlijk ook stadsfietsen (Union). “Het idee om ons winkelconcept Marine & Watersport uit te breiden is al enige tijd geleden ontstaan,” zei Frans de Jong.

“Wij hebben voor de ontwikkeling van deze winkel niet alleen bezoek gebracht aan winkels en leveranciers in Nederland, maar ook in andere Europese landen en in Amerika. Met de bijna 3000 m2 met alles op het gebied van watersport, fietssport en allerhande accessoires hebben wij een vrijetijdswinkel, waar techniek en vakkennis hoog in het vaandel staan. Het was het motto van mijn grootvader en daarin is in 70 jaar nog niets veranderd.”

Met zijn winkel is De Jong recentelijk ZEG-lid geworden, wat tot enige onrust geleid heeft bij andere leden. Die vrezen dat Correct met prijzen gaat stunten met A-merken, net zoals hij ook naam gemaakt heeft in de electronicabusiness.

Op de vraag of De Jong met Correct Boat & Business zich als een prijsvechter wil gaan stimuleren, antwoordt hij: “We geven echt niet meer korting dan andere fietsenzaken. Onze winkel is een servicegerichte zaak, met de nadruk op het sportieve segment. In de zaak staan mensen met passie voor het product, zoals ook bij onze andere winkels het geval is.”

Namens ZEG licht Gérard Mimpen het lidmaatschap van Correct toe. “Daar zijn inderdaad wat reacties op gekomen, maar we praten hier over een separate vestiging, die aan alle voorwaarden voldoet, waaraan ook een vakhandelaar moet voldoen om ZEG-lid te worden. Daarom zien we geen enkele reden om hem geen lid te maken. Bovendien hebben we hebben Frans de Jong in de gesprekken leren kennen als een serieuze ondernemer, die actief in de fietsenbranche aan de slag wil.”

Reageer op dit artikel