nieuws

Dealers meteen enthousiast over Merida Experience Center

algemeen

Dealers meteen enthousiast over Merida Experience Center

APELDOORN – Ten overstaan van dealers en branchegenoten heeft Henk Lubberding gisteren het Merida Experience Center geopend. Klanten kunnen daar vanaf nu op afspraak proefrijden op de duurste modellen van Merida, Centurion en UMF.

APELDOORN – Ten overstaan van dealers en branchegenoten heeft Henk Lubberding gisteren het Merida Experience Center geopend. Klanten kunnen daar vanaf nu op afspraak proefrijden op de duurste modellen van Merida, Centurion en UMF.

In het februari-nummer van Tweewieler ontvouwde Merida-directeur Peter Koperdraad al zijn plannen met betrekking tot het Merida Expercience Center, dat hij ziet als een verlengstuk van de dealershowroom.

“Waar het ons om gaat is consumenten een goed gevoel bij het merk Merida te geven. We bieden ze de mogelijkheid op dure fietsen te rijden, die ze misschien wel nooit kopen, maar daarna hopelijk wel voor een ander model uit onze collectie kiezen. Het is voor dealers niet te doen om 50 van zulke modellen in verschillende maten op voorraad te hebben. Dat doen wij wel voor ze.”

Nederland heeft de primeur van het allereerste Merida Experience Center (MEC). De Benelux-importeur is halverwege maart van Beekbergen naar Apeldoorn verhuisd in het voormalige pand van een Harley Davidson motorzaak.

Het MEC is van alle gemakken voorzien, inclusief een bar, douches en kleedruimtes. Met de opening van het MEC zal Merida geen dealershows meer houden in Nederland. “Vanaf dan hebben we namelijk een permanente dealershow in Apeldoorn. Daar zijn dealers altijd welkom. En omdat we zo centraal in Nederland zitten zijn we goed bereikbaar voor iedereen. Dat horen we nu al uit de reacties.”

Dealers hebben per definitie enthousiast gereageerd, want in de aanloop naar de opening zijn de reserveringen al op gang gekomen. Dealers, die bij de opening aanwezig waren, waren unaniem positief.

“Peter Koperdraad had er natuurlijk al enthousiast over verteld, maar ik wilde het toch eerst graag zien, voordat ik mijn klanten erheen stuur. Hij heeft geen woord teveel gezegd, het is écht super,” aldus Merida-dealer Rene van Ruiten. Andere dealers reageerden in woorden van gelijke strekking.

KIJK VOOR EEN VIDEO-IMPRESSIE VAN DE OPENING OP TWEEWIELER.TV

Reageer op dit artikel