nieuws

Twee snelfietsroutes Den Haag – Leiden dit jaar klaar

algemeen

Twee snelfietsroutes Den Haag – Leiden dit jaar klaar

DEN HAAG – De provincie Zuid-Holland wil het fietsverkeer stimuleren. Niet alleen voor recreatieve tochtjes, maar ook voor woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer. Daarom knapt de provincie in 2010 twee bestaande fietspaden tussen Den Haag en Leiden flink op. Het resultaat is twee comfortabele snelfietsroutes. Om voor deze twee snelfietsroutes namen te vinden, organiseert de provincie een prijsvraag.

DEN HAAG – De provincie Zuid-Holland wil het fietsverkeer stimuleren. Niet alleen voor recreatieve tochtjes, maar ook voor woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer. Daarom knapt de provincie in 2010, samen met een aantal partners, twee bestaande fietspaden tussen Den Haag en Leiden flink op. Het resultaat is twee comfortabele snelfietsroutes. Om voor deze twee snelfietsroutes namen te vinden, organiseert de provincie een prijsvraag.

De eerste route (route A) loopt parallel aan de spoorlijn tussen Den Haag en Leiden door de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. De tweede route (route B) loopt parallel aan de N 44 van Den Haag via Wassenaar en Katwijk naar Leiden.

Deelnemers aan de prijsvraag maken kans op een fiets ter waarde van € 700,- te besteden bij één van de geselecteerde fietshandelaren in de gemeenten Wassenaar, Katwijk, Leiden, Den Haag, Voorschoten of Leidschendam-Voorburg. Via www.zuid-holland.nl/fietsprijsvraag kunnen geïnteresseerden suggesties voor namen indienen. Dat kan tot 30 mei a.s. Half juni maakt de provincie de twee winnaars bekend.
 
De routes worden verbreed naar 3,5 meter, zodat fietsverkeer in twee richtingen mogelijk is. Op sommige delen worden onnodige bochten verwijderd en komt er nieuwe verlichting langs de route. De werkzaamheden aan route A starten dit najaar. Voor route B is dat nog niet bekend.
 
Samenwerking
Om de snelfietspaden te realiseren, werkt de provincie nauw samen met het Stadsgewest Haaglanden, de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Leiden, Katwijk en Wassenaar en Rijkswaterstaat. De Fietsersbond en de ANWB hebben een adviserende rol. Het project wordt gefinancierd door de provincie Zuid-Holland, het Stadsgewest Haaglanden en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.
 
Meer informatie over de snelfietsroutes is te vinden op
www.zuid-holland.nl/snelfietsroutesdenhaagleiden.

Reageer op dit artikel