nieuws

TechNiche verkoelende kleding

algemeen

TechNiche verkoelende kleding

TechNiche brengt een nieuwe verkoelende kledinglijn. Het is een product uit de USA en sinds 2009 op de Europese markt gebracht door TechNiche Europe met vestigingen in Vorden, Nederland en Dendermonde, België. HyperKewl-producten zijn bedoeld om het lichaam aangenaam te koelen bij (zware) inspanningen tijdens sport, werk of recreatie in zomerse temperaturen.

TechNiche brengt een nieuwe verkoelende kledinglijn. Het is een product uit de USA en sinds 2009 op de Europese markt gebracht door TechNiche Europe met vestigingen in Vorden, Nederland en Dendermonde, België. HyperKewl-producten zijn bedoeld om het lichaam aangenaam te koelen bij (zware) inspanningen tijdens sport, werk of recreatie in zomerse temperaturen.

We kennen allemaal het negatieve effect van de blakende zon op onze concentratie en prestatievermogen. Tijdens (sportieve) inspanningen in de warmte krijg je te maken met hittestress, je raakt uitgedroogd door oververhitting en je hebt het moeilijk om je te focussen en te presteren.

Het Koelvest
Het zijn voorlopig vooral de HyperKewl koelvesten die volop in de belangstelling staan. HyperKewl producten worden gebruikt door o.a. Nationale Voetbalelftallen en een aantal grote internationale wielerploegen die o.a. in de Tour de France uitkomen. Ook in de Formule 1 is TechNiche inmiddels een graag geziene gast in de paddock, de meest gerenommeerde Teams gebruiken een koelvest van TechNiche voor of na hun Formule 1 Race. En op gemotoriseerde tweewielers rijden verschillende MotoGP, SuperBike en MX Teams met een HyperKewl koelvest. Tevens worden duizenden militairen van het Amerikaanse leger al jarenlang gekoeld door de speciaal voor hen ontwikkelde verkoelende kleding van TechNiche.

De’ truc’ van het koelvest is dat het van een speciaal, gepatenteerd materiaal is gemaakt dat water opneemt in de poriën. Voor gebruik simpelweg een paar minuten in water onderdompelen, waardoor het vest maximaal water absorbeert. Vervolgens heel licht uitknijpen en meteen dragen op de blote huid of over een dun shirtje. Het koelvest voelt dan niet nat aan, aangezien het water helemaal is opgenomen in de vezels en door waterafstotend materiaal aan de binnenzijde.

Door luchtstroom ontstaat een verdampingsproces van het water en het vest voelt hierdoor aangenaam koel aan, 8 tot 12 graden beneden de buitentemperatuur! En dat tot wel gedurende zes uur. Het enige wat het koelvest dus nodig heeft om te koelen is water en luchtstroom, en dat heb je altijd wel ergens voorhanden onderweg.

Een zeer comfortabel koelvest en uitermate eenvoudig in gebruik en dat voor nog geen € 60,-. Naast het koelvest biedt TechNiche een volledige HyperKewl productlijn met o.a. verkoelende polsband, nekband, bandana, sport cap, enz., enz. HyperKewl Ultra Sport Cooling Vest is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zilver, fluor geel en zwart.

Reageer op dit artikel