nieuws

Johnny Loco expandeert in Europa

algemeen

Johnny Loco expandeert in Europa

AMSTERDAM – Al vijf jaar is Johnny Loco actief in de fietsenindustrie. Van oorsprong als een echt lifestyle merk, tegenwoordig bekend van de typische Dutch Design urban bikes. Het merk heeft zich internationaal al op de kaart gezet, en is hard bezig deze strategie uit te breiden.

AMSTERDAM – Al vijf jaar is Johnny Loco actief in de fietsenindustrie. Van oorsprong als een echt lifestyle merk, tegenwoordig bekend van de typische Dutch Design urban bikes. Het merk heeft zich internationaal al op de kaart gezet, en is hard bezig deze strategie uit te breiden.

Na samenwerking te zijn aangegaan met distributeurs in Denemarken, Spanje en Zuid-Afrika, en vervolgens ook in de landen Zuid-Korea, Slovenië en Roemenië actief te worden, is het lifestyle merk nu bezig met weer een Europees land, namelijk Frankrijk.

In Frankrijk bedient Johnny Loco nu zelf de markt, maar wil in de nabije toekomst met een distributeur werken, wegens de grote vraag vanuit Franse dealers en consumenten. Arnaud van der Vecht: “Hoewel de recentste cijfers vanuit de Franse markt eerder een terugval in de totale fietsenmarkt dan groei laten zien, hebben wij het voordeel dat we met onze modellen vooral in de stedelijke mobiliteit zitten en daar wel groei zien. Vooral met de urban cruisers, de cargo cruisers en de e-bike.

De Franse markt is aan het veranderen, mensen fietsen niet alleen meer voor de sport, maar beginnen meer en meer de fiets te ontdekken als vervoersmiddel voor in de stad. Ook wordt de infrastructuur in Frankrijk steeds beter, meer en meer vrij liggende en afgebakende fietspaden worden aangelegd, wat voor ons het vertrouwen geeft dat wij met onze fietsen aan de vraag van de Franse consument kunnen voldoen.”

Johnny Loco werkt in Frankrijk met verschillende dealers in Parijs, Lyon, Bordeaux en aan de Côte d’Azur. Tot nu toe is dat te overzien, maar het merk is nu naarstig aan het uitkijken naar een distributeur die een dealernetwerk gaat opzetten. De volgende stap qua export zullen Duitsland en Engeland zijn.

Meer over Johnny Loco vindt u hier

Reageer op dit artikel