nieuws

Gazelle ook in 2010 betrouwbaarste fietsmerk

algemeen

Gazelle ook in 2010 betrouwbaarste fietsmerk

LELYSTAD – Uit een onderzoek van Reader’s Digest blijkt dat Gazelle als meest betrouwbaar fietsmerk wordt beschouwd. Dit jaar werd het European Trusted Brandsonderzoek voor de tiende keer op rij gehouden. Dit onderzoek geeft inzicht in het merkvertrouwen van de Europeanen. Waar kiezen ze voor en in welke merken geloven ze?

LELYSTAD – Uit een onderzoek van Reader’s Digest blijkt dat Gazelle als meest betrouwbaar fietsmerk wordt beschouwd. Dit jaar werd het European Trusted Brandsonderzoek voor de tiende keer op rij gehouden. Dit onderzoek geeft inzicht in het merkvertrouwen van de Europeanen. Waar kiezen ze voor en in welke merken geloven ze?

Nederlanders zijn erg standvastig in hun mening over betrouwbare merken. Als een merk eenmaal een betrouwbaar imago heeft, raakt het dit ook niet zo snel kwijt. Gazelle behaalde dit jaar een score van 43%, gevolgd door Batavus (22%), en Giant (7%). Met deze score was Gazelle net als in de laatste gehouden onderzoeken van 2005 en 2009 de onbetwiste nummer 1 in de categorie fietsen.

Aan het onderzoek hebben 26.909 Europeanen (waarvan 1.039 Nederlanders) deelgenomen. Een duidelijke merkidentiteit, goede kwaliteit, voldoen aan consumentenwensen en waar voor het geld bieden zijn dé voornaamste kenmerken waarmee Gazelle bij de ondervraagde consumenten scoort. Maar liefst 81% van de ondervraagden beveelt Gazelle dan ook aan richting familie en vrienden. Reader’s Digest voert dit onderzoek al sinds 2000 uit in heel Europa, maar ook specifiek in veertien verschillende landen. Het volledige merkenonderzoek is gepubliceerd in de mei editie van Readers Digest.
 

Reageer op dit artikel