nieuws

FietsVeiligeRem winnaar publieksprijs Blijf Veilig Mobiel Fiets

algemeen

FietsVeiligeRem winnaar publieksprijs Blijf Veilig Mobiel Fiets

UTRECHT – De FietsVeiligeRem van Gert van Os heeft de publieksprijs gewonnen van de Blijf Veilig Mobiel Fiets ideeënprijsvraag. Met de FietsVeiligeRem is de remkracht van de fiets beter verdeeld over de wielen. Hiermee zijn valpartijen te voorkomen en is de remweg van de fiets korter.

UTRECHT – De FietsVeiligeRem van Gert van Os heeft de publieksprijs gewonnen van de Blijf Veilig Mobiel Fiets ideeënprijsvraag. Met de FietsVeiligeRem is de remkracht van de fiets beter verdeeld over de wielen. Hiermee zijn valpartijen te voorkomen en is de remweg van de fiets korter.  Doel van de ideeënprijsvraag is het ontwikkelen van nieuwe ideeën om het fietsen voor senioren veiliger en aantrekkelijker te maken en te houden.

Het gaat hierbij om verbeteringen aan de fiets zelf. Daarnaast is de prijsvraag ook bedoeld als stimulans voor de fietsfabrikanten om bij het ontwikkelen van nieuwe fietsen meer aandacht te besteden aan deze groeiende doelgroep. De ideeënprijsvraag Blijf Veilig Mobiel Fiets werd door de Fietsersbond georganiseerd in opdracht van het samenwerkingsverband van verkeers- en ouderenorganisaties Blijf Veilig Mobiel.

Op zaterdag 27 februari en zondag 28 februari konden bezoekers van de Fiets- en Wandelbeurs in de stand van de Fietsersbond hun stem uitbrengen op de genomineerde ontwerpen. Enkele honderden bezoekers deden dit. De nominaties voor de publieksprijs zijn eerder geselecteerd door Kees Bakker, consumentenvoorlichter van de Fietsersbond en Stef Stock, secretaris van Rai Tweewielers.
 
FietsVeiligeRem
Dit geregistreerde idee, met slechts één remhendel, kort de remweg van de fiets in door het, steeds in juiste verhouding, verdelen van de remkracht over het voor- en achterwiel van de fiets. Hierdoor blokkeren wielen minder snel en zijn valpartijen te voorkomen. Bovendien leidt deze techniek bij een noodstop tot snellere stilstand. Bij een snelheid van 18 km/u kan dit tot wel 7,5 meter schelen op de remweg. Een inventief idee dat bijdraagt aan de veiligheid. Klik hier voor een filmpje over de FietsVeiligeRem.
 

Reageer op dit artikel