nieuws

Cycleurope produceert op minder locaties

algemeen

Cycleurope produceert op minder locaties

STOCKHOLM (Zw.) – Het jaar 2010 brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee voor Cycleurope. CEO Tony Grimaldi kondigde onlangs de sluiting aan van de Kildemoes fabriek in Denemarken, terwijl geruchten gaan dat (ook) de productie van Bianchi in Italië gestopt gaat worden.

STOCKHOLM (Zw.) – Het jaar 2010 brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee voor Cycleurope. CEO Tony Grimaldi kondigde onlangs de sluiting aan van de Kildemoes fabriek in Denemarken, terwijl geruchten gaan dat (ook) de productie van Bianchi in Italië gestopt gaat worden.

In een interview met Bike Europe stelt Grimaldi: “We hebben een duidelijke strategie, namelijk flexibele productie op minder productielocaties.” Over de nabije toekomst van zijn concern zeg hij: “Zelfs in tijden van economische crisis, zoals nu het geval is, kun je succesvol zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de fiets een typisch product is dat toekomst heeft.”

De geruchten over de stopzetting van de productie van Bianchi in Italië ontkent Grimaldi. “Afgelopen januari hebben we besloten om de highend productie in Italië te doen. De midend productie wordt verplaatst naar Frankrijk en voor een klein gedeelte naar Azië gebracht.”

Volgens Grimaldi is Bianchi een sterk merk dat een brede basis heeft in Azië met verscheidene toegewijde toeleveranciers. Dus de productie deels naar het Verre Oosten verleggen, is een logische stap. Wat dat betreft, de beslissing om de productie in Denemarken te sluiten, is niet het gevolg van de economische crisis, maar maakt deel uit van onze nieuwe strategie.”

Meer over Cycleurope vindt u hier

Reageer op dit artikel