nieuws

Tweewieler Academy promoot tweewielersector in Week van het Ambacht

algemeen

Tweewieler Academy promoot tweewielersector in Week van het Ambacht

ZOETERMEER – De Tweewieler Academy neemt deze week deel aan de Week van het Ambacht, om het reparatieambacht van fiets-, bromfiets- en motortechnici voor het voetlicht te brengen. De Week van het Ambacht, een initiatief van het UWV Werkbedrijf en het HBA met het Servicepunt Ambachten, is een jaarlijks terugkerend evenement.

ZOETERMEER – De Tweewieler Academy neemt deze week deel aan de Week van het Ambacht, om het reparatieambacht van fiets-, bromfiets- en motortechnici voor het voetlicht te brengen. De Week van het Ambacht, een initiatief van het UWV Werkbedrijf en het Hoofd Bedrijfschap Ambachten (HBA) met het Servicepunt Ambachten is sinds 2007 een jaarlijks terugkerend evenement.

De Week van het Ambacht kan gezien worden als merk met merkwaarden en een merkpersoonlijkheid. Onder merkwaarden verstaan we de aspecten van het merk Ambacht waarvoor consumenten geld zouden willen betalen. De elementen dus die letterlijk waarde hebben.

Ambachten zijn moderne beroepen die nu en in de toekomst onmisbaar zijn voor de maatschappij. De ambachten leveren een wezenlijke bijdrage aan de economie in Nederland. Om die ambachten, én de Ambachtseconomie nog meer bekendheid geven is de Week van het Ambacht in het leven geroepen.

“In deze branches kan bovendien goed geld verdiend worden en kun je vaak voor jezelf beginnen. Voor de Week van het Ambacht hebben we primair scholieren (voortgezet onderwijs) en potentiële werkzoekenden voor ogen, maar scholieren (basisschool en ROC-leerlingen die van opleiding veranderen of uitvallen), ouders, decanen/docenten, adviseurs (re-integratiebedrijven en gemeenten), consumenten en pers,” zegt Femina Fransman van het HBA.

De Week van het Ambacht 2010 wil vooral ambachten promoten om te komen tot een verdere verbetering van het imago en de instroom bevorderen in ambachtelijke opleidingen en beroepen. Deze doelstelling sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de Tweewieler Academy, die dit jaar voor het eerst van de partij is.

“Ambachten moeten als vanzelfsprekend geassocieerd worden als eigentijdse, persoonlijke en perspectiefrijke beroepen. Een ambachtelijk beroep is een uitstekende carrièrekeuze,” licht Fransman toe. “Er is voldoende werkgelegenheid en er kan goed geld verdiend worden in ambachtelijke beroepen. Kortom, je maakt het als vakman. Daarom heeft de Week van het Ambacht de pay-off ‘Vakmensen maken het !’

De kick-off van de Week van het Ambacht vind plaats in Joure. Net als vorig jaar worden diverse events verspreid over het hele land georganiseerd (op 7 locaties). Dit jaar vinden de events plaats op grote ROC’s of vmbo-scholen. Het zijn regionale evenementen in een beursachtige setting die bezoekers laat kennismaken met de vele interessante beroepen en opleidingen.

Reageer op dit artikel