nieuws

Sparta en Gazelle ondernemen ook actie tegen Wehkamp-leveringen

algemeen

Sparta en Gazelle ondernemen ook actie tegen Wehkamp-leveringen

DIEREN/APELDOORN – Wehkamp.nl biedt, behalve Batavus, ook modellen van Sparta en Gazelle te koop aan. Tegen de ondernemer, die verantwoordelijk is voor de doorleveringen, hebben beide fabrikanten stappen ondernomen.

DIEREN/APELDOORN – Wehkamp.nl biedt, behalve Batavus, ook modellen van Sparta en Gazelle te koop aan. Tegen de ondernemer, die verantwoordelijk is voor de doorleveringen, hebben beide fabrikanten stappen ondernomen.

Het aanbod van Sparta is zeer beperkt. Feitelijk gaat het alleen om de Sparta Marathon, die in één framemaat aangeboden wordt. “Wij kennen geen selectief distributiestelsel, zoals onze collega’s van Batavus die hanteren, maar we hechten wel evenveel waarde aan het feit dat onze producten veilig in de markt gezet worden,” zegt commercieel directeur Mark Kuper.

“Daarom hebben we de bewuste dealer hier op aangesproken. Gelukkig gaat het hier om slechts tien fietsen. We zijn tegenwoordig zeer alert op bestellingen. Als een dealer ineens veel meer dan normaal fietsen bestelt, letten we extra goed op. Wat dat betreft hebben we wel geleerd van onze Makro-ervaringen.”

Kuper bevestigt dat het dezelfde dealer is, die ook de Batavusfietsen geleverd heeft, maar wil liever niet zeggen wie dat is.

Diezelfde heeft vervolgens ook Gazelle aan grossier Hetgeco doorgeleverd, die ze aan Wehkamp.nl heeft. Ook hier gaat het om slechts één model: de Gazelle Medeo Plus. “Dit spijt ons ten zeerste en is in strijd met onze policy. Deze policy houdt in dat wij alleen zaken doen met de vakhandel,” laat verkoopleider Erik Wierstra weten in een bericht dat naar de dealers verstuurd is.

“Wij zullen gepaste maatregelen treffen tegen de bewuste Gazelle-dealer. Daarnaast gaan wij maatregelen treffen om dit soort activiteiten in de toekomst te allen tijde te voorkomen en hiermee het Gazelle-dealerschap te beschermen.”

LEES OOK: Batavus sommeert Wehkamp tot verkoopstop

Reageer op dit artikel