nieuws

Fietsersbond start campagne Vriendelijkverkeer.nl

algemeen

Fietsersbond start campagne Vriendelijkverkeer.nl

AMSTERDAM – Morgen organiseert de Fietsersbond een vrolijke actie in het Vondelpark in Amsterdam. De actie is onderdeel van de campagne Vriendelijkverkeer.nl. Met deze campagne wil de Fietsersbond bereiken dat verschillende verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar houden, zodat het verkeer plezieriger en veiliger wordt.

AMSTERDAM – Morgen organiseert de Fietsersbond een vrolijke actie in het Vondelpark in Amsterdam. De actie is onderdeel van de campagne Vriendelijkverkeer.nl. Met deze campagne wil de Fietsersbond bereiken dat verschillende verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar houden, zodat het verkeer plezieriger en veiliger wordt.

Doel van de actie in het Vondelpark is duidelijk te maken dat richting aangeven in veel gevallen heel zinnig is, voor jezelf, voor andere fietsers en voor voetgangers en automobilisten. De Fietsersbond hangt voorafgaand aan de actie zo’n 50 uitgestoken armen op aan palen en andere plaatsen in de buurt van het Filmmuseum  “Als fietsers duidelijk maken wat ze van plan zijn, kunnen andere verkeersdeelnemers beter rekening met hen houden en beter hun eigen plan trekken. Dat scheelt een hoop onrust, onveiligheid en irritatie,” aldus Govert de With van de Fietsersbond. “Richting aangeven is niet tuttig, maar nuttig.”  De Fietsersbond benadrukt dat dit uiteraard ook voor automobilisten geldt.
 
Vriendelijkverkeer.nl
De campagne Vriendelijkverkeer.nl is bedoeld om het verkeer weer wat meer vriendelijk te maken. Dit is met name van belang voor kwetsbare groepen als ouderen en kinderen, maar ook voor anderen in het steeds drukkere verkeer. De campagne richt zich op automobilisten én fietsers. De Fietsersbond heeft verschillende materialen ontwikkeld, zoals radio-en tv-spotjes, folders, posters, straattheater en acties. De komende jaren komen verschillende thema’s aan bod, zoals autoportier openen, parkeren, rustig remmen bij kruispunten, afstappen op de stoep. Op de website www.vriendelijkverkeer.nl kunnen bezoekers ervaringen delen, fietsen winnen, filmpjes bekijken en stickers bestellen om op de fiets of auto te plakken.

Reageer op dit artikel